Marlon Vera inför matchen mot David Grant på UFC Fight Night 84 i London. Foto: Mazdak Cavian

UFC-fighter startar crowdfunding för att finansiera sin fyraåriga dotters operation

En av UFC:s bantamviktare har med hjälp av sin manager dragit igång en kampanj för att samla in tillräckligt med pengar till en mycket dyr operation som hans fyraåriga dotter måste genomgå. Ett flertal andra UFC-fighters har beslutat sig för att skänka pengar till hans crowdfundingkampanj.

Det är den ecuadorianske UFC-fightern Marlon Vera som kämpar för att hans fyraåriga dotter Ana Paula ska kunna le och visa andra ansiktsuttryck. Ana Paula lider sedan födseln av en mycket ovanlig neurologisk skada som gör det omöjligt för henne att kunna visa glädje, sorg, ilska, förvåning och andra känslomässiga uttryck med hjälp av sitt ansikte, såsom du och jag gör tusentals gånger varje dag.

Veras kamp för ett leende från sin lilla dotter har pågått i flera år. Men den nödvändiga operation som krävs för att hon ska kunna le kostar väldigt stora summor pengar, som bantamviktaren inte har. Hans kamp för sin dotter har vid ett flertal tillfällen uppmärksammats genom åren, bland annat av sajten MMA Fighting.

Vera hade en förhoppning att hans möte med Davey Grant under UFC Fight Night 84 den 27 februari i London skulle kunna inbringa de ekonomiska medel som krävs för Ana Paulas operation, i form av en vinstbonus samt kanske bonusen för Performance of the Night. Men dessa förhoppningar grusades när han förlorade matchen.

Istället har Vera nu med hjälp av sin manager startat en så kallad crowdfundingkampanj på sajten GoFundMe i hopp om att hans fans ska vilja skänka pengar till operationen. Flera av hans kollegor i UFC, såsom Fabricio Werdum, Carlos Condit, Derek Brunson och Bec Rawlings med flera, har redan ställt upp och skänkt pengar till insamlingen.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Carlos ConditDerek BrunsonFabricio WerdumNyheterSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
7 Kommentarer
 • Herr Elof
  28 March 2016 at 12:10

  Urgh. Gud så hemskt. Och vilken jävla press som förälder. Hoppas på vinst och fight of the night för att kunna operera sin dotter…
  Säga vad man vill om svenska skatter men här är ju ett fall där man hellre bott i Sverige.

  • Metallica
   28 March 2016 at 01:09

   USA med många länder är hemska att vara sjuka i.
   Minns klipp från butikskameror för en tiotal år sedan då ambulanser lämnar sjuka utan försäkring på busshållplatsen… :(
   Fortfarande iklädda sjukhuset linnen!!

 • Barbafet
  28 March 2016 at 03:39

  Var är Conor o Rousey? Eller Dana White…

  • Erik Hellborg
   28 March 2016 at 05:05

   Minns den säsongen när Marlon va me. DW utnyttjade säkert situationen för lite bra PRs skull men han lyfte verkligen frågan kring dottern som var i behov av operation. Så i just detta fall tror jag UFC å DW gjort en hel del ;)

   Hoppas hur som helst lilltjejen får all hjälp…..

   • Barbafet
    28 March 2016 at 05:10

    Ah ok. Självklart PR, men ändå.

    • Erik Hellborg
     28 March 2016 at 05:56

     Absolut! D va en riktigt sorgsen story.

     Hoppas så många fighters som möjligt kan gå in å hjälpa.

     Känns som ett eventuellt steg att ta för UFC och deras fighters; välgörenhet.

     Nu är ju fighters individer kontrakterade av en organisation så att jämföra med NBA/NFL/NHL mm går ju inte. Men vill man bli mer mainstream ere ju inte fel att synas mer i välgörenhetssammanhang :)

 • sepenoob
  28 March 2016 at 03:45

  Han var gäst i Anik och Florians pod efter galan. Rekommenderar att man lyssnar på det avsnittet. Han har med inga pengar eller träningskamrater tagit sig till UFC. Tränar i sitt vardagsrum typ och sparras med brevbärare m,m.

 • Svara