UFC-fighters visar sitt missnöje med USADA på Twitter

Flera fighters i UFC hade igår kväll problem med att rapportera sin personliga information till USADA som implementerar det nya drogtestprogrammet idag. Det var däremot ingen fighter som hade problem med att dela med sig av sin frustration på Twitter.

I dag kommer USADA:s nya drogtestprogram att implementeras i UFC. Nu ska alla fighters ha lämnat all nödvändig information till USADA. Programmet innebär att varje fighter måste uppdatera USADA med information om vart de håller till under dagarna så att de när som helst kan genomgå slumpartade drogtester, oavsett om de har en kommande match bokad eller inte. Testerna som är tänkta att eliminera droganvändning helt och hållet kommer att utföras när som helst under dygnets alla timmar, under alla årets dagar.
Om informationen som en fighter gett USADA inte stämmer och hen inte befinner sig på den plats som rapporterats kommer drogtestet klassas som misslyckat. Tre misslyckade test kommer att räknas som ett misslyckat drogtest vilket innebär avstängning för fightern.

Det är med andra ord väldigt viktigt för varje fighter att uppdatera informationen som ges till USADA om de vill undgå att bli avstängda på grund av att de inte befunnit sig på en viss plats vid en viss tidpunkt.

Det var också därför mycket olyckligt för de som försökte skicka sin personliga information till USADA igår kväll inte kunde göra det på grund av tekniska problem. Några utav de som hade problem var Tim Kennedy, Court McGee, Rory MacDonald och Max Holloway som i alla fall inte hade några som helst problem med att yttra sin frustration via Twitter:

Vad tycker du om USADA:s nya drogtestprogram?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Max HollowayNyheterRory MacDonaldSenaste NyttTim KennedyUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
6 Kommentarer
 • Frantic
  30 September 2015 at 08:44

  Nu börjar det likna de “regler” vi har i Sverige och haft under en längre tid, vilket är bra.

  Men att man inte trippelkollat att allting fungerar innan man kräver att sina atleter ska börja använda systemet är beklagligt.

  Förstår att det blir en frustration från fajters eftersom de blir då osäker om de i sin tur kommer få skit för att de inte kan visa vart de är eller vart de ska.

  • Kenny Starfighter
   30 September 2015 at 03:32

   Ja Alex har väl kört detta ett tag

 • Wally Johnson
  30 September 2015 at 09:55

  Palla att behöva rapportera vart fan man är hela tiden.

 • SverigeSkyddarPedos
  30 September 2015 at 01:22

  “I’m in Amsterdam getting a blowjob in a whorehouse.” Är det typ så det fungerar?

 • Svara