UFC on FOX 18: Josh Barnett förlorar via submission för första gången i karriären

Den delade huvudmatchen avgjordes nyss. Ben Rothwell fortsätter bana vägen för en potentiell titelchans då han lyckades strypa ut den tidigare mästaren Josh Barnett.

Nyligen avgjordes den delade huvudmatchen under UFC on FOX 18: Johnson vs. Bader, då tungviktarna Ben Rothwell (36-9) och Josh Barnett (34-8) ställdes mot varandra i en match med stor betydelse för divisionen.

Matchen inleddes något avvaktande från bägge sidor. Det märktes att de respekterade varandras kraft. Bägge hittade hem med diverse hårda slag och försökte gå in och ut utan att bli träffade av den andra.

Den andra ronden följde i ett liknande tempo. Det var nästan uteslutande slag som delades ut utom när Barnett ibland slängde iväg en kroppsspark för att avsluta sina kombinationer.

Josh "The Warmaster" Barnett. Foto: Mazdak Cavian

Josh “The Warmaster” Barnett. Foto: Mazdak Cavian

Barnett kom att få ångra sitt nedtagningsförsök

När Barnett försökte gå på en nedtagning kom matchen dock att avslutas då Rothwell utnyttjade läget. Han använde samma teknik som i sin senaste match, nämligen vad han kallar Go Go-Choke, och tvingade Barnett att klappa ut. Barnett har aldrig tidigare klappat ut i sin karriär, utom en gång då han gav upp på  grund av skada.

Rothwell har nu vunnit fyra raka matcher och bör inte vara långt ifrån en titelchans. Barnett, å sin sida, har nu förlorat två av sina tre senaste matcher.

Resultat

Tungvikt: #7 Ben Rothwell besegrade Josh Barnett #8 via submission (Go Go-Choke) i rond 2 (3:48)

Foto: Mazdak Cavian

Kategorier
Ben RothwellExklusivtJosh BarnettNyheterSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara