UFC gör sig av med Chuck Liddell och Matt Hughes

Sedan organisationens nya ägare tog över har både anställda och fans varit oroliga för vad som komma skall. Nu framgår det att Chuck Liddell och Matt Hughes har fått lämna sina positioner inom företaget.

Stora nedskärningar sker inom UFC, något som veteranerna Chuck Liddell (21-8) och Matt Hughes (45-9) fått erfara. Under natten rapporterade MMA Fighting att slagskämparna kommer gå skilda vägar från organisationen framöver.

Efter att ha dragit sig tillbaka från MMA-scenen erbjöds både Liddell och Hughes anställning i en mer civil omfattning, inom UFC. Den förstnämnde antog titeln Executive Vice President of Business Development medan den senare tilldelades positionen Vice President of Athlete Development and Government Relations.

Hughes kommenterade de senaste händelserna.

“The UFC has been great to me” sade Hughes. “Times changes, and I understand the decision that was made. I will move on. My family and I are fine.”

Utöver Liddell och Hughes har även högt uppsatta lämnat sina positioner. Garry Cook som arbetade med den europeiska avdelningen är en av dem. Foto: Micha Forssberg

Förutom Liddell och Hughes har även högt uppsatta fått lämna sina positioner. Garry Cook som arbetade med den europeiska avdelningen är en av dem. Foto: Micha Forssberg

Hall of Fame innebär inte särbehandling

Antalet avskedade sägs hittills ha uppnått mellan 70 och 80 av cirka 350 anställda. Liddell och Hughes är båda två inskrivna i UFC:s Hall of Fame, där de har en välförtjänt plats baserat på deras meriter som legender inom sporten.

Det är däremot inte särskilt förvånande att WME-IMG tar farväl av dessa slagskämpar med tanke på att högt uppsatta inom organisationen redan fått gå i tidigare skede.

I oktober fick bland annat Garry Cook, UFC:s Head of International Business och Chief Global Branding Officer lämna UFC. I sällskap av Cook fick Marshall Zelaznik, UFC:s Chief Content Officer som haft ett stort inflytande i Zuffas europeiska verksamhet men även lanseringen av UFC Fight Pass, även lämna arbetet bakom sig.

Hur ser du själv på dessa nedskärningar?

Foto: Vince Cachero

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Chuck LiddellNyheterSenaste NyttUFC
19 Kommentarer
 • Headown
  3 December 2016 at 09:34

  Personligen gör det mig väldigt nervös. Jag ställer mig frågan vad som i slutändan blir kvar av denna underbara sport.

  • Jens
   3 December 2016 at 09:41

   ufc förändras kanske, men sporten kommer flyta på

   • Headown
    3 December 2016 at 02:24

    Ja, är det naturligvis. Jag är rädd för att showen kring det hela tar över själva prestationerna. Det har redan hänt visserligen, men jag hoppas att man kan backa tillbaka och hitta en bättre balans i det hela.

    • Jens
     3 December 2016 at 03:19

     Tja om khabib eller tony fullständigt krossar Connor så är det back to basics igen antagligen, och då menar jag dominerar som khabib mot Johnson

     • snibbhart
      5 December 2016 at 08:42

      Shut your fucking mouth, they’ll do nothing!

 • www.MatiasAndres.com
  3 December 2016 at 09:45

  UFC kommer att framtiden bli ett mer strömlinjeformat företag vars beslut kommer vara mer förankrade i pengar än i något annat. Det är på gott och ont, fler fighters kommer säkerligen få bättre betalt men pionjärerna i sporten kommer få betala priset och inte få mer än en klapp på ryggen.

  Det är lite trist att se UFC utformas från något kittlande och underground till det massmediala maskineri som väntar i 2017. Skulle inte förvåna mig om de byter ut Dana White mot en före detta chef från någon annan stor-sport inom de kommande åren.

  • Val Venis
   3 December 2016 at 10:46

   Charmen som en gång fanns över UFC försvinner tyvärr mer och mer.

   Om dom även nu tar bort Rogan & Goldberg, och sedan även kanske Dana så tror jag det bara är en tidsfråga innan luften går ur skeppet helt.

   • p.MAX9999999
    3 December 2016 at 11:34

    Eller så kanske allt som händer nu är precis vad som behövs för att sporten/UFC ska fortsätta växa? Dana slutar styra UFC som en emotionell Boston-gangster, mmmaaaaaaa leder till att fighters får pengarna de förtjänar och sporten växer så mycket så att om 10 år är UFC’s juldagsgala lika stort som NBAs juldagsmatcher och nyårsgalan som superbowl. Då kan ni hipsterfans som vill vara coola och annorlunda söka er till en annan sport istället, typ dart :D.
    PS
    Förmodligen sker inte detta, men folk har alltid skrivit “nu går det utför”, tex efter UFC 100 och vara gång en stjärna lagt ned. Sjukt skitnödigt.

    • Val Venis
     3 December 2016 at 12:31

     Hipster fans? ok tough guy….

   • www.MatiasAndres.com
    3 December 2016 at 04:00

    Hoppas att de ersätter med fler färgglada och talangfulla karaktärer och inte bara analytiska snubbar i kostym. Ibland känns det också som jag är en av få som gillar Dana White, det vore sjukt trist att se honom gå

    • Lucas Nordlund
     3 December 2016 at 04:17

     Håller med, Dana White är en karaktär som genom sitt egna driv och otraditionella tillvägagångssätt prickat rätt både affärs- och publikmässigt. Som jag har förstått det har han i princip haft fria tyglar under Zuffa-eran, frågan är nu om de nya ägarna känner sig bekväma med Dana eller vice versa. Det återstår att se vad som händer härnäst helt enkelt! :)

     • Morgall
      4 December 2016 at 01:31

      Dana åker snart ut, om inte det så av egen vilja.

     • www.MatiasAndres.com
      5 December 2016 at 08:44

      Dana White for president! ;) Karaktärer av hans slags är ovärdeliga men kanske lite av en loose cannon för folk som har investerat mycket pengar. Det finns dock andra organisationer som mer än gärna ger White fria tyglar dock :) Hade varit kul om White går över till en annan organisation och gör vad Coker gör med Bellator!

  • Morgall
   4 December 2016 at 01:28

   Det är så det blir till sist med företag. De vill ju tjäna pengar.

 • Wally Johnson
  3 December 2016 at 11:03

  Assistant to the regional manager…

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
  3 December 2016 at 11:40

  Känns ändå som att de anställdes för att de va Danas kompisar.

  • Barbafet
   3 December 2016 at 05:14

   Exakt, affärsutveckling är kanske inte det första man förknippar med Chuck Liddell

 • Erik Hellborg
  6 December 2016 at 01:44

  Känns kanske inte jättekonstigt att Chuck Lidell INTE ska fortsätta som “Executive Vice President of Business Development” för en verksamhet värderad till flera miljarder ;)

  Lidell å Hughes är absolut legender inom sporten men kanske ska dom finnas i lite mer….anpassade roller?

  Tycker UFC och MMA förändras mycket och ofta allt eftersom tiden. Mer än andra sporter/organisationer. Dock växer båda fortsatt så blir spännande att följa kommande åren.

 • Svara