UFC har “något galet” planerat för mellanviktsdivisionen

Med Anderson Silva på toppen så är det svårt att se någon annan mellanviktsmästare i UFC för tillfället. Det är lätt att tro att en sådan division skulle ta stopp plötsligt, men under presskonferensen inför UFC 149 avslöjade UFCs VD Dana White att de har några galna planer för den divisionen just nu.

“We’re working on so much crazy shit right now,” säger White. “You know how I get. I get all nutty and start telling you shit I’m not supposed to be telling you. We’re working on really, really exciting stuff that we’re just going to kill it at the end of this year. Some really fun stuff…. I am very excited about the 185-pound division — it’s all I’ve been talking about for the last four days. I was on the road, in Australia, on the phone every day talking about the 185-pound division. It’s never been more exciting. I will let the cat out of the bag on Saturday about what we are going to do. Whoever wins on Saturday [between Hector Lombard vs. Tim Boetsch], I will have answers for you at the press conference.”

Så vad planerar UFC egentligen? En mellanviktsturnering mellan alla utmanare? Trots att White i tidigare skede sagt att han inte gillar turneringar? Ett svar på detta bör vi kunna få på presskonferensen efter UFC 149: Faber vs Barao nu på lördag.

Kategorier
UFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
27 Kommentarer
 • Jonas Näslund
  20 July 2012 at 03:21

  Turnering. Silva vs 50 ninjor.

 • Christoffer Svensson
  20 July 2012 at 03:26

  Den där mr D.W vet hur man får en att nyfiken, undra va det kan vara, kändes som att en turnering kunde tänkas göras, men dock så har han ju sagt förut att han inte gillar turneringsformen? aja vi får se på lördag då, kan knappt vänta :)

 • PappaKeno
  20 July 2012 at 03:33

  Luktar turnering lång väg där vinnaren möter Silva…

 • Sire Henrik Andersson
  20 July 2012 at 03:34

  Silva vs Chuck Norris?

 • harrythedevil
  20 July 2012 at 03:44

  De har lyckats klona Anderson Silva!

 • Jonte14
  20 July 2012 at 03:51

  Lät väl som att de blir Lombard – Silva? “Depending on who wins saturday i will have answers on who’s fighting Silva”

 • Christian Ranebäck
  20 July 2012 at 03:53

  Sonnen har övertalat Dana att WWE:fiera UFC lite..

  Silva/Machida vs Sonnen/Couture i tag team! Oh yeah! Ser fram emot detta :D

 • SamiMMA
  20 July 2012 at 03:56

  @
  Martin Johansson
  Vart exakt hör du att “UFC har ”något galet” planerat för mellanviktsdivisionen”???
  Jag som själv har hört intervjuen hörde nämligen inget sådant, snarare har ni tagit två olika “påståenden” och mixat ihop dem.
  Mycket konstiga klipp och klistra artiklar sista tiden. Se för fan till och fixa en korrekturläsare nu när ni är “Nordens största MMA sida”!!!!

  • sebastian
   20 July 2012 at 04:01

   allstå sami du är ju slut i huvudet, kommer säkert bli borttaget detta inlägget.

   jag har också sett båda intervjuerna, det som mmanytt har skrivit har han sagt till media och ariel, så vad är problemet?

   du är alltid negativ, sitt inte här och läs då om du inte tycker att det faller dig till smaken.

   • SamiMMA
    20 July 2012 at 04:23

    Slut i huvudet? För att jag inte hörde detta påstående? Tack detsamma!

    Ingenstans säger DW att det är något galet planerat för MW divisionen. Får jag inte säga det då? Är jag negativ när jag hör något som är fel och kommer med förslag för förbättringar? Fine då får jag vara det. Vill du vara ett pucko och lyssna utan att kolla källor så får du vara det!
    Jag läser här för att MMANYTT är Sveriges bästa MMA sida, dock finns det alltid saker man kan förbättra.

    • Martin Johansson
     20 July 2012 at 05:08

     Första meningen av vad Dana White sa: “We’re working on so much crazy shit right now.” Boyakasha.

     • Patrik Andersson
      20 July 2012 at 06:23

      Låter iofs som nått han säger hela tiden.

     • Jack J-Dawg Brandt
      20 July 2012 at 07:25

      Kan ju vara så enkelt att det varit en crazy tid för UFC det senaste, match mellan silva o sonnen, massvis med skador osv………..
      Boyakasha?

    • sebastian
     20 July 2012 at 06:06

     …..klart att det alltid finns saker att förbättra, då kan du börja med dig själv, du måste ju hålla med om att “kritiken” du ger att ju inte speciellt givande iaf, du kanske borde ansöka tjänsten som korrekturläsare du verkar kunna det bra, inte bara i denna tråden.

     och JA DU ÄR NEGATIV. typ Obi-Wan Negativ :D

  • nitohu
   20 July 2012 at 06:01

   Jag reagerade precis som du.Känns som om MMA-nytt gjort någon slags övertolkning av vad som sagts. Samt att som du säger. Mixat ihop två skilda ämnen till något, det inte alls är.Jag kan ju ha fel förstås.men instinktivt så kändes inte detta helt rätt.

  • Stringer Bell
   20 July 2012 at 07:40

   Håller faktist med Sami där, såg intervjun igår och han indikerar ju ingenting om att denna “crazy shit” som D.W pratar om har något att göra med mellanviktsdivisonen.

   Det handlar ju om deras expansion och allt sådant som de på gång. Det enda han sagt om mellanviktsdivisonen är ju att denna är väldigt spännande just nu och att har något planerat beroende på hur det går på lördag

 • sebastian
  20 July 2012 at 03:57

  vilka kan vara inblandade då :D ( i turnering)

  stann vs bisping = 1 av dom, jag tror stann
  vitor vs philippou (kanske?) = bra boxare båda två. skulle nog ta vitor.
  lombard vs boetsch = hm, vi får se
  weidman vs belchern (kanske?) = skulle köra på belcher

  jag kan vara ute och cykla, vem vet :)

 • Patrik Andersson
  20 July 2012 at 04:24

  Det är säkert något som egentligen inte är specielt spännande. Var enda gång det varit något “major announcment” så har det varit att någon ska få titleshot, eller att någon ska in i HoF eller så.

  • Lallarn
   20 July 2012 at 04:52

   Jo, så är det. Som t.ex. att Kenny Florian gick i pension. Inget ont om Kenny, men man hade väntat sig nåt lite mer spännande.

 • Yazzman
  20 July 2012 at 05:02

  Det är väll nåt i stil med att om hector vinner på ett dominerande sätt, så får han andersson silva, om boetch vinner av nån anledning så får han möta weidman och vinnaren möter silva och under tiden så får rashad möta andersson. en gissning bara =)

 • ChuteBoxe
  20 July 2012 at 05:04

  Blir alltid ett antiklimax.

 • Pär
  20 July 2012 at 05:12

  GSP vs Silva

 • Joel Altenhammar Roos
  20 July 2012 at 05:33

  Tag Team!

 • Homan Zahedi
  20 July 2012 at 07:08

  Det han menar med crazy shit är just deras expansion i asien och flertal nya TUF länder. Sen angående mellanviktsdivisionen kommer det inte vara någon turnering förfan. UFC kommer aldrig sätta ihop en turnering, finns ingen mening med en sådan.

  • Anders Eriksson
   20 July 2012 at 09:28

   Du vet att UFC är mitt uppe i en turnering just nu va? Turnering om flugviktsbältet. Sedan har de turneringar i dokusåpa-format också.

   När det finns ett flertal som gafflar om titelchans så finns det inget bättre än att låta dem gå en turnering för att avgöra saken.
   Titelmatcher som kommer till på grund av att någon har mer väloljad limpklyv än andra eller att någon smörjer chefens rumpa kan vi vara utan.

   • Homan Zahedi
    20 July 2012 at 11:13

    Jag räknar inte in TUF som UFC. Och ‘turneringen’ där det handlar om en ny viktklass där bälte saknas är en annan sak, som flugviktstiteln du menar. 2 matcher för att få fram en titelmatch.

    Tror många har tappat greppet om vad en turnering innebär. Bellator är de enda som faktiskt genomför en ordentlig turnering men även den är seglivad eftersom tiden det tar att genomföra är för långdriven.
    Det skulle alltså ta minst ett år för silva att få fram en motståndare.

 • UFC har fortfarande ”roliga planer” för mellanviktsturneringen, men planerna har ändrats efter UFC 149 | MMAnytt.se
  24 July 2012 at 01:07

  […] White, mellanvikt, MiddleweightInför UFC 149 så berättade UFCs VD om att han hade något stort planerat för mellanviktsdivisionen, och att detta skulle avslöjas på presskonferensen efter galan. Men […]

 • Svara