Dana White. Foto: Mazdak Cavian

UFC har sålts till nya ägare

Det står efter helgen klart att UFC har nya ägare, trots att uppgifterna flera gånger dementerats av UFC själva. De nya ägarna heter WME-IMG och leds av Ari Emanuell och Patrick Whitesell.

Det har varit en ovanligt stor vecka för UFC. Först bjöds vi på en oöverträffad mängd fighter, strax efter att UFC skrev under en deal med Kinas största webbaserade sportnätverk, och sedan rapporterade Fox Sports att UFC kommer säljas till de nya ägarna Ari Emanuel och Patrick Whitesell:

“On Monday, the Ultimate Fighting Championship will officially announce that the organization has been sold for approximately $4 billion to a group of owners, including WME-IMG as well as private equity firms Silver Lake, Kohlberg Kravis Roberts and Michael S. Dell.”

071016-UFC-Dwayne-Johnson-Ari-Emanuel-Patrick-Whitesell.vadapt.664.high.2

Dwayne Johnson med Ari Emanuel och Patrick Whitesell

Detta kommer antagligen betyda att stora förändringar är på gång, men nu första dagarna vill de nya ägarna se till så att ingen orolighet drabbar UFC-aktierna och de menar bland annat att Dana White kommer fortsätta som president och sköta en stor del av dagsverksamheten medan resten av personalen även den kommer behållas.

Länge varit inblandade i sporten

Ari Emanuel har sedan lång tid tillbaka samarbetat med UFC och det verkar som att han spelade en stor roll i att UFC fick Sports on Fox-dealen och WME-IMG är dessutom representanter för Ronda Rousey sedan hon startade sin UFC karriär.

Timingen är väl vald. UFC drog under helgen in en rekordgate på 10.7 miljoner dollar efter sin show på T-Mobile Arena och om man lägger till den massiva publiken de precis fått tillgänglig i Kina så ser det ut som att UFC och i längden all MMA har ett fantastiskt uttrymme för tillväxt den kommande tiden.

Foto: Mazdak Cavian

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
NyheterSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikelZuffa

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
10 Kommentarer
 • Headown
  11 July 2016 at 09:05

  Början till slutet.

  • atnek
   11 July 2016 at 12:55

   Det kunde man sagt från första början. Då allt som har en start även har ett slut.
   Nu är jag inte lika pessimistisk och så länge Dana fortfarande är president ser jag inget grus i maskineriet. Det blir dock lite jobbigt att hitta en ersättare när Dana väl “går i pension”. Fel val av ny president och dom har ett stort problem. Säga vad man vill om Dana men styra UFC kan han mycket väl. Och mer karismatisk människa är nästan svårt att hitta. Jämför Dana med Scott Coker.. eller nej, det går inte. Scott är mest “meh”.

 • Marcus Wiking
  11 July 2016 at 09:44

  Vilken är källan till det här?

  • MMAkungen
   11 July 2016 at 10:37

   “UFC skrev under en deal med Kinas största webbaserade sportnätverk, och sedan rapporterade Fox Sports att UFC kommer säljas till de nya ägarna Ari Emanuel och Patrick Whitesell”

   Läsa texten kanske?

 • Ciao1
  11 July 2016 at 09:50

  Haha Ari gold!

  • Lukaku#19
   11 July 2016 at 10:42

   hahaha tänkte precis samma sak !!!!! #kingari

 • Morgall
  11 July 2016 at 11:55

  Yepp detta kan slå fel.

 • Svara