UFC lanserar en ny viktklass i samband med The Ultimate Fighter 26

För närvarande har UFC elva viktklassen men i samband med den nya säsongen av The Ultimate Fighter kommer en tolfte division att lanseras.

(Uppdatering: Enligt UFC:s vd Dana White skickades pressmeddelandet ut av misstag och det står fortfarande inte klart om organisationen faktiskt kommer införa viktklassen).

Det står nu klart att UFC kommer att fortsätta utöka sina viktklasser för kvinnor. När den 26:e säsongen av The Ultimate Fighter (TUF) är över kommer en ny mästarinna att krönas i kvinnornas nyöppnade flugviktsklass.

Alla kvinnliga fighters i UFC kommer att få möjligheten att delta i uttagningarna av den kommande säsongen men även fighters som inte har kontrakt med UFC kan ansöka och kämpa om en plats i TUF 26.

Kriterierna är att man har ett vinnande matchfacit, är mellan 21-34 år gammal och har gått minst tre professionella matcher. Uttagningarna kommer att genomföras den 23 maj på The Palace Station Hotel i Las Vegas och du kan hitta mer information här.

 

Känner du någon som kan att bli vår nästa svenska stjärna?

Vad tycker du om den nya viktklassen?

 

Omslagsbild: Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste NyttUFCz-Klistrad artikel

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara