UFC: Nottingham – Vad nu då?

Det är dags att ställa frågan ”Vad nu då?” inför mina spekulationer kring vad som väntar deltagarna från huvudkortet på UFC on Fuel 5: Struve vs Miocic.

Che Mills

En vinst, är en vinst är en vinst. Även om Mills hade ganska lite med anledningen till den tekniska knockouten, var det i den riktning som matchen rörde sig. Men tyvärr så säger inte vinsten så mycket om hans plats bland welterviktarna i UFC. Han behöver ytterligare en match för att bygga på sitt namn innan han kan gå vidare och visa att han kan leva upp till den potential många med mig trodde att han hade när han mästare i brittiska Cage Rage.

Mills lär fortfarande vara i bra form efter den matchen och borde hålla sig i form ifall en match dyker upp med kort varsel. Men om det ska vara lite mer planerat skulle en match mot kanadensaren Sean “The Punisher” Pierson, som tog sin andra raka seger förra helgen på UFC 152, kunna vara något. Båda behöver fler matcher och segrar i bakluckan för att kunna ta sig upp på ett huvudkort.

Duane Ludwig

Det enda positiva jag kan se i denna match för Ludwig var att han faktiskt sökte en armbar när han hade den bra mycket större motståndaren över. Annars var det svårt att hitta några ljusglimtar med tanke på att hans knä gav upp. Risken är överhängande att UFC väljer att ge upp på Ludwig och att han ställs inför beslutet om han ska söka jobb hos annan organisation eller om han ska lägga handskarna på hyllan. Jag skulle inte bli förvånad eller besviken om det bli det sistnämnda.

John Hathaway

Hathaway var del av den enda matchen som Dana White var besviken över på galan. Trots att han vann med 30-27 hos alla domarna så var det inte någon imponerande uppvisning precis. Någon måste sätta press på Hathaway för att det ska bli spännande och den personen skulle kunna vara Seth Baczynski som knockade norrmannen Simeon Thoresen förra veckan.

John Maguire

Att inleda offensiven med en minut kvar i tredje och sista ronden skulle nog de flesta anse vara en dålig idé. Även i hans hörna verkade man inte riktigt förstå vad han sysslade med. Men det tillvägagångssättet gav honom inte sju raka vinster, en segersvit han då förlorade i helgen. Så jag kanske inte ska dra allt för stora slutsatser, men jag hade hoppats på en riktigt bra match.

Tror att en match mot Amir Sadollah har potentialen att bli ett intressant möte.

Matt Wiman

Jag fattade inte vad Wiman sysslade med när han inte tog varje chans han fick att ta sig ur grappling-utväxlingarna med Sass och tankarna gick tillbaka till förra helgens match mellan Vinny Magalhaes och Igor Pokrajac. Men då hände det mycket oväntade och Wiman tog hem vinsten via submission över submission-specialisten. Mycket imponerande.

Med fem vinster i sina sex senaste framträdanden behöver Wiman något rejält att bita i och för den utmaningen skulle TJ Grant, som senast segrade över Evan Dunham, kunna stå för.

Paul Sass

Första förlusten. Extra hårt att det också var via submission. Men det är just dessa stunder som är avgörande för alla professionella idrottsmän, hur de hanterar motsång. Förhoppningsvis får vi se en ännu hetare Sass nästa gång och då blir det kanske mot Jaime Varner när han läkt färdigt

Brad Pickett

Det var Gagnam style för hela slanten. Grymt imponerande, men framför allt underhållande. Ett av UFCs säkra kort helt enkelt. Men det är viktigt att man matchar honom rätt och verkligen tar tillvara på honom under hösten av hans karriär. För även om jag inte själv hört honom tala om pension så har han 28 professionella matcher och är 34 år gammal. Därför tycker jag att om han vill ha Michael McDonald så varför inte? Ett sista försök mot en titelchans.

Yves Jabouin

Han gjorde bra ifrån sig men när “One Punch” får träff med ett slag finns det inte så mycket att göra. Förmodligen kommer han trilla ner rejält i ranking och kaliber på motståndet efter denna match och därför föreslår jag ett möte med kanadensaren Nick Denis.

Dan Hardy

Två raka vinster i UFC och backningen av Lorenzo Fertitta var inte helt i onödan. Nu är det dags att verkligen ge sig ut på djupa vatten och testa om hans nya mer genomtänkta stil håller för en högre kaliber av motstånd än Ludwig och Sadollah. Han har tidigare pratat om en match mot Matt Hughes men vem vill se det? Inte jag. Jag föreslår istället att de matchar Hardy mot Mike Pyle. En vinst där och top tio landskapet öppnas upp för den populäre britten.

Amir Sadollah

Vi kanske får vänja oss vid att Sadollah hör hemma i mellanmjölkens land då han briljerar mot de lägre rankade men när han tar ett kliv upp i svårighetsgrad så får han inte det att funka. Tycker själv att jag är ganska hårt mot en fajter som gjort alla sina professionella matcher i UFC men är man med på leken får man leken tåla. John Maguire nästa.

Stefan Struve

Jag tycker fortfarande att Struve är underskattad och är glad att han gjorde bra ifrån sig och fick med sig vinsten hem. Han har sagt att han är intresserad av en match mot Fabricio Werdum och åter igen säger jag varför inte ge honom det han vill? Werdum har även han en del att vinna på denna matchning.

Stipe Miocic

Vad sägs om att låta den kroatiske amerikanen besöka Strikeforce för ett möte med Josh Barnett? Båda kommer från förlust och även om “The Warmaster” har bra mycket mer erfarenhet än Miocic så skulle det trots allt vara en match som fungerar.

Kategorier
UFC
6 Kommentarer
 • Frantic
  2 October 2012 at 07:16

  Intressanta tankar som vanligt, tror dock att Barnett är för bra för Kroatien.

  Men vem skulle du vilja se Akira och Gunnar mot?

  Gunnar imponerade STORT på mig och Akria är ju Akira ;)

  • Kiltcalle
   2 October 2012 at 08:27

   En genomgång av underkortet vore kul :) Gunnar, Jimi, Akira m.fl. Många bra debuter på underkortet.

   • Patrick Jenkinson
    2 October 2012 at 09:39

    Om intresset finns kan jag helt klart lägga lite tid på underkortet framöver. Eller i alla fall på de fajters som är särskilt intressanta i alla fall.

    • Kiltcalle
     3 October 2012 at 09:36

     Det skulle uppskattas väldigt mycket!

  • Stick n Move
   2 October 2012 at 11:18

   Håller med! Intressanta reflektioner.
   Och Gunnar “no emotions” Nelsons framtid ser ljus ut men vem tror ni han får klappa ut här näst?
   Och Akiras insats orsakade helt klart en del huvudbry. Intervjuen med mmaviking fick iaf mig att undra om fokusen ligger på rätt ställe… shit vad han yrade emellanåt. Men ändå, han såg helt klart ut att ha utvecklat sin fighting sen senast.

   • Frantic
    2 October 2012 at 01:22

    Han får nog någon i stil med Matthew Riddle men skulle gärna se honom mot ett tuffare motstånd direkt eftersom jag tror han kan bli något riktigt stort snabbt, typ Rick Story, Paulo Thiago eller Diego Sanchez som har lite av ett namn i UFC.

  Svara