Glover Teixeira överlever tidig knipa, avslutar sena inhopparen

✅ Karl Roberson inleder starkt, men förlorar mot topprankade veteranen

UFC on ESPN+ 1: Cejudo vs. Dillashaw pågår för fullt i Brooklyn, New York och alldeles nyss avgjordes den första matchen på galans huvudkort. Där fick vi se den tidigare titelutmanaren Glover Teixeira ta sig an talangen Karl Roberson, som klev upp en viktklass och hoppade in som ersättare på kort varsel.

Trots de långt ifrån optimala förutsättningarna kom Roberson in som oddsfavorit och han visade genast att han var där för att vinna, när han omedelbart skakade Teixeira med flertalet armbågar. Knocken såg inte ut att vara särskilt avlägsen, men Teixeira lyckades ändå – mirakulöst nog – ta sig igenom knipan och vända på steken.

Kort senare fick brasilianaren till en nedtagning och hamnade genast i mount över Roberson. Därifrån dröjde det inte länge innan Teixeira kopplade en armtriangel som tvingade amerikanen att klappa.

Officiellt resultat: #12 Glover Teixeira besegrade Karl Roberson via submission (armtriangel) i rond 1 (3:21)

Kategorier
Senaste NyttUFC on ESPN+ 1

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...