Jack "The Joker" Hermansson. Foto: Khim Hjern/MMAnytt

Jack Hermansson klar för match mot topprankad motståndare!

✅ KLART: Svensken möter tidigare dubbelmästare på UFC on ESPN 2

Den Norge-baserade svensken Jack Hermansson har fått sin önskan uppfylld. “The Joker” bad om en topprankad motståndare härnäst och det är precis vad som nu blivit bokat.

Hermansson kommer att möta den nummer 11-rankade amerikanen David Branch, tidigare dubbelmästare i WSOF (nuvarande PFL). Mellanviktsmötet äger rum på UFC on ESPN 2 i Wells Fargo Arena i Philadelphia i den amerikanska delstaten Pennsylvania.

Matchen är bekräftad av UFC, rapporterar MMAjunkie.

2018 – ett succéår för Jack Hermansson

Hermansson (18-4 MMA, 5-2 UFC) hade ett makalöst bra år i fjol. Under 2018 vann han båda sina matcher mot rutinerade motståndare i imponerande stil, med två avslut.

Först ställdes han i maj mot den tidigare titelutmanaren och Superior Challenge-mästaren Thales Leites, en match som kom att bli otroligt tuff för svensken. Hermansson skadade revbenet rejält, skrek av smärta och tuppade till och med av för någon sekund. Han blev även strypt av en djup armtriangel – men bjöd på en fantastisk krigarinsats och vände med brutal ground and pound i matchens sista rond.


RELATERAT: Kolla in MMAnytts bästa bilder från Jack Hermansson vs. Thales Leites!


Därefter ställdes Hermansson mot grapplern Gerald Meerschaert – en match som han dominerade fullständigt från start innan han tvingade Meerschaert att klappa till en giljotin i den andra ronden.

Jack Hermansson

Jack Hermanssons segervrål efter submissionvinsten mot Gerald Meerschaert. Foto: Mike Bacos/MMAnytt

David Branch knockade Thiago Santos

Branch (22-5 MMA, 4-4 UFC) vann hela tio raka matcher i WSOF och plockade hem bältena i både mellanvikt och lätt tungvikt, innan han återvände till världens största MMA-organisation. Det har visserligen inte gått spikrakt uppåt för honom i UFC, men han har å andra sidan bara gått toppmatcher på sistone.

Efter en något seg debut mot Krzysztof Jotko, som Branch vann via delat domslut, ställdes han mot den forne UFC – och Strikeforce-mästaren Luke Rockhold. Branch inledde starkt, men tvingades slutligen klappa när Rockhold kom igång och matade stenhårda slag på marken.

Branch återvände sedan mot Thiago Santos, som numera är högt rankad i lätt tungvikt. Den matchen vann Branch via en klockren knockout redan i den första ronden.

Sist Branch var aktuell förlorade han en tuff match mot Jared Cannonier via teknisk knockout.

David Branch. Foto: WSOF

 

UFC on ESPN 2: Uppdaterat matchkort

UFC on ESPN 2: Barboza vs. Gaethje går av stapeln den 30 mars. I huvudmatchen får vi se ett toppmöte i lättvikt med potential att bli en av årets mest underhållande matcher, där två stenhårda strikers i form av Edson Barboza och Justin Gaethje gör upp.

Kolla in det rådande matchkortet nedan!

  • Lättvikt: #6 Edson Barboza vs. #7 Justin Gaethje
  • Kvinnlig stråvikt: #6 Karolina Kowalkiewicz vs. #8 Michelle Waterson
  • Kvinnlig stråvikt: #13 Alexa Grasso vs. Marina Rodriguez
  • Lättvikt: Ross Pearson vs. Desmond Green
  • Lätt tungvikt: Kennedy Nzechukwu vs. Paul Craig
  • Fjädervikt: Sodiq Yusuff vs. Sheymon Moraes
  • Kvinnlig stråvikt: Maryna Moroz vs. Sabina Mazo
  • Fjädervikt: Kevin Aguilar vs. Enrique Barzola
  • Mellanvikt: #11 David Branch vs. Jack Hermansson

RELATERAT: SM-guldet blev en symbol för något mycket större


 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Jack HermanssonSenaste NyttUFC on ESPN 2

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara