UFC on FOX 14: Nico Musoke besegrad efter full tid

Nico Musoke inlede starkt och tog hem första ronden i matchen mot Albert Tumenov på UFC on FOX 14: Gustafsson vs Johnson i Tele2 Arena i Stockholm. Därefter tog ryssen kommandot i matchen och säkrade de två sista ronderna. Domslutet gick enhälligt till Tumenov.

Nico Musoke välkomnades ljudligt i Tele2 Arena av de svenska fansen. Med ett stort leende på läpparna klev han in till “Botkyrka Stylee” av The Latin Kings. Stämningen var på topp och efter första ronden fanns det all anledning för hemmapubliken att glädjas.

Men i andra och tredje ronden tog Albert Tumenov över taktpinnen och han fick allt bättre utdelning på sina kombinationer. När ryssen fick in ett nedtagningsförsök i tredje och sista ronden var det som spiken i kistan på hoppet att Musoke skulle kunna segra.

Domarna höll sannolikt med om ovanstående bedömning då de tilldelade Tumenov segern via enhälligt domslut med siffrorna 29.28, 29-28 och 29-28.

I liverapporteringen från matchen kan man läsa följande.

Rond 1
Musoke inleder med en spark mot kroppen. Efter lite gungande kommer en repris. Musoke ser samlad ut och Tumenov ser avslappnad ut. Det är mycket avvaktande från bådas sida och de verkar vänta på öppningar som inte kommer. Slagväxling där ryssen slår och Musoke lägger ännu en spark mot kroppen. Musoke sätter ännu en spark mot revbenen på motståndaren och när benet fångas tackar han med en kombination mot ryssens huvud som sitter. Ännu en kroppsspark från svensken. Mer avvaktande som avslutas med ännu en spark mot kroppen från Musoke och ryssens kropp har en rodnad på vänster sida. Musoke är den som får bäst utdelning i slagväxlingarna.

Rond 2
Ryssen inleder med en kombintion bestående av både slag och sparkar. Musoke blockar mycket av offensiven. Musoke skiftar nivå för en nedtagning men överger snabbt det draget. Mer kroppssparkar från Musoke. Många enstaka slag från bådas sida och brist på längre slagserier eller andra kombinationer. Musoke rör sig framåt men får äta flera slag för stegen. Nu är det Tumenov som får bättre utdelning med sin offensiv. Tumenov börja få ihop kombinationer där någon av teknikerna sitter. Musokes näsa blöder. Svensken tar ett ben och försöker sig på en nedtagning men Tumenov kontrar med att också greppa ett ben och det blir inget av det.

Rond 3
Musoke inleder tredje och sista ronden med att jobba med jobben. Tumenov svarar med en kombination som inte sitter. Musoke tar än en gång ett ben i ett försök att ta matchen till mattan men når ingen framgång. Musoke ser ut att misslyckas med ännu ett nedtagningsförsök när Tumenov halkar till mattan. men svensken lyckas inte utnyttja situationen då han är för långt bort och matchen fortsätter stående. Musoke ger sig på ännu ett försök genom att greppa ett ben men fortfarande ingen framgång. Musoke har mycket blod i ansiktet och det är oklart om allt kommer från näsan eller om han är cuttad någon annanstans. Tumenov uppvisar ett mycket starkt nedtagningsförsvar när Musoke misslyckas igen med ett nedtagningsförsök. Musoke ser ut att vara den tröttare av dem två, han rör sig inte lika bra längre, men han fortsätter att pressa framåt. Musoke söker nedtagningen och pressar Tumenov upp mot burväggen en stund. Musoke blir den som åker ner i backen efter en nedtagning men han kommer snabbt upp. Svensken försöker ge tillbaka men Tumenov är inte alls intresserad och matchen slutar stående.

Tumenov (14-2) har nu tre raka segrar i UFC och i intervjun efter segern visade han intresse av att möta Rick Story. Musoke (13-4) har vunnit tre av sina fem framträdanden i UFC och det finns goda skäl att tro och hoppas att få se honom i UFC igen. Detta trots att han förlorat två av sina tre senaste matcher.

Läs mer om UFC on FOX 14: Gustafsson vs Johnson hos oss på MMAnytt!

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
UFC
3 Kommentarer
 • davvedude
  25 January 2015 at 01:57

  RYSSEN ÄR FÖR HAL!!!!!!

 • namnet
  25 January 2015 at 05:59

  Nicodu måste använda din reach. jabba

 • Headown
  25 January 2015 at 12:35

  Jag är imponerad över Musokes insats här, man måste ha i åtanke att det är en mycket lovande ryss han mötte, och jag trodde faktiskt att han skulle ta det via “split”, men så blev ej fallet. han påvisar ändå mycket hög klass med tanke på det motstånd han fått hittills i Ufc. Krig Musoke!

 • Svara

  bet365
  Speltips: PFL  Rory MacDonald vs Sadibou Sy


  1 Juli | 14:00 | PFL
  1.30 - 3.25
  Till Betsafe!
  Insättningsbonus för nya spelare!
  Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
  UFC ODDS
  UFC 27612
  Israel Adesanya vs Jared Cannonier1.224.50
  Alexander Volkanovski vs Max Holloway1.532.62
  Sean Strickland vs Alex Pereira2.001.80
  Pedro Munhoz vs Sean O'Malley3.251.36
  Brad Riddell vs Jalin Turner2.101.72
  Robbie Lawler vs Bryan Barberena1.802.00
  UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

  Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

  Speltips: UFC 276

                                                                   
  UFCODDSSPELBOLAG
  Adesanya via TKO/KO/SUB2.40
  Cannonier via TKO/KO/SUB5.50
  Volkanovski via domslut2.25
  Holloway via domslut3.75
  Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...