UFC on FOX 6: Underkortet – Vad nu då?

Som vanligt så tar vi på MMAnytt en titt på vinnarna och förlorarna av den senaste UFC-galan; UFC on FOX 6, och spekulerar kring vem de kan ställas mot i sina nästkommande matcher i “Vad nu då”

TJ Grant

Vi fick se brutalitet som kanadensaren inte riktigt uppvisat förr, och det var en välkommen förändring! Grant har nu fyra raka vinster i lättviktsdivisionen och ser ut att bli farlig i viktklassen. En match mot Rafael Dos Anjos kan bli riktigt underhållande.

Matt Wiman

Stackars Wiman, han får ihop några vinster och sedan förlorar han innan han kan få ihop en ordentlig vinstsvit, och Amerikanen var inte riktigt lika ”Handsome” efter förlusten mot Grant. En match mot Ultimate Fighter-vinnaren Tony Ferguson är ett steg i rätt riktning för Wiman.

Clay Guida

Snickaren behövde nog mer än denna kontroversiella vinsten för att få tillbaks fansen han förlorade efter matchen mot Gray Maynard. Med andra ord så var det ingen imponerande fjäderviktsdebut. En match mot Nik Lentz är inte den roligaste matchningen i världen, men det känns som en som behöver hända så att en av dessa kan fortsätta uppåt i divisionen.

Hatsu Hioki

Det var många som tyckte att Hioki förtjänade vinsten mot Guida, inklusive skribenten. Ibland måste man avsluta i oktagonen för att rätt vinnare ska utnämnas, det är tråkigt men det är så det är. Jag tycker att japanen ska få en chans att ta sig år rätt håll i sin nästa match, varför inte ställa honom mot Erik Koch?

Pascal Krauss

Med en domslutsvinst så har nu ”Panzer” lyckats vinna två av sina tre matcher i UFC. Han vann ”Fight of the Night”-bonusen i sin UFC-debut vilket inte är illa, men sedan dess har han inte glänst lika mycket. Ildemar Alcantara hoppar ner från lätt tungvikt och såg bra ut i sin debut, låt oss se hur Krauss klarar sig mot brassen.

Mike Stumpf

Det är inte mycket som talar för att Stumpf kommer få en till chans i UFC. Två raka förluster och inga oerhört imponerande insatser att hämta i organisationen. Men nu när han har två raka förluster så kan han ju lika gärna ställas mot Papy Abedi i Globen den 6:e april.

Ryan Bader

Var det någon som inte trodde på Bader i denna matchen på UFC on FOX 6? Efter en tung knockoutförlust mot Lyoto Machida fick han en fördelaktig matchning i form av vaktmästaren Matyushenko. Nu är det dags för honom att möta en högre kaliber av moståndare. Varför inte sätta honom mot vinnaren av James Te-Huna vs Ryan Jimmo?

Vladimir Matyushenko

Frågan är hur mycket den 42-årige vitryssen har kvar i sig när han nu förlorat två raka matcher i den första ronden mot yngre lätt tungviktare. Han är en sann veteran och jag tycker han förtjänar en till chans. Jag anser att han kan ställas mot Kyle Kingsbury i en ”vinan eller försvina”-match. Visst låter det tufft men livet är hårt, både innanför och utanför oktagonen.

Shawn Jordan

Den unge tungviktaren visade disciplin och kontroll i matchen mot Russow. Efter att ha skakats rejält i den första ronden så återhämtade han sig och slog ut sin motståndare i den andra, inte illa det. Frågan är hur långt den väldigt atletiska och fysiskt starka tungviktaren kan gå. Jag förslår en match mellan Jordan och Todd Duffee.

Mike Russow

Russow såg bra ut i den första ronden och jag tyckte att han var bättre tekniskt, men han satsade allt i den första ronden och betalade för det i den andra. Det var ingen bra förlust för en tungviktare som tidigare tävlade mot Fabricio Werdum i det delade huvudevenemanget på UFC 147 efter fyra raka vinster i divisionen.  Nu kommer han från två raka förluster via teknisk knockout. Före detta Strikeforce-fightern Shane Del Rosario är i en liknande sits, sätt dem mot varandra så kan vinnaren stanna kvar för att kriga vidare i oktagonen en annan dag.

Rafael Natal

Med submissionvinsten mot Spencer så har brassen nu skrapat ihop vinster i tre av sina fyra senaste matcher, det är inte illa, men varken vinsterna eller motståndet imponerar lika mycket som andra mellanviktare med en pågående segersvit. Ställ honom mot landsmannen Ronny Markes, som också vunnit tre av sina senaste matcher men inte heller imponerat allt för mycket.

Sean Spencer

Förlust i debuten av en sen ersättare, det är inte fy skam, men det är inte en vinst, och ibland är det viktigast. Han kan lika gärna möta någon med liknande resultat i sina senaste matcher. Sätt honom mot Caio Magalhaes.

David Mitchell

Med två raka förluster bakom sig var det nog inte många som trodde på Mitchell i denna matchen, men något som vi påminns av ofta med MMA är att inget någonsin är säkert. Trots vinsten på United Center så har jag svårt att tro att Mitchell tar sig långt i UFC. Chris Clements kommer från en förlust som blev ändrad till en No Contest efter att hans motståndare Matt Riddle testat positivt för marijuana. Sätt kanadensaren mot Mitchell så får resten sköta sig själv.

Simeon Thoresen

Det var en tuff förlust för norrmannen, de flesta hade tippat honom som vinnare och nu sitter han på två raka försluter. Han är duktig på marken och har potential men han har haft problem mot bättre motstånd. Det är inte garanterat att UFC behåller ”The Grin”, men om de skulle bestämma sig för att ge honom en till chans, så får han gärna välkomna Assan Njie till oktagonen på UFC Stockholm 2013.

Kategorier
UFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...