UFC on FX 5: Browne vs Bigfoot – Redaktionstipset

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

Travis Browne vs Antonio “Bigfoot” Silva

Sebastian Vendel-Martinez
När ”Bigfoot” var som mest imponerande slog han den store Fedor Emilianenko. När Brown var som mest imponerande slog han…Stefan Struve? Silva har inte alls sett lika bra ut i sina senaste två matcher som han gjorde när han besegrade ”The Last Emperor”, men vi har sett hur bra han är när han är som bäst. Browne har aldrig sett dålig ut i oktogonen, men jag är inte riktigt lika imponerad över hans motstånd eller prestationer. Med två raka förluster bakom sig tror jag att ”Bigfoot” kommer finna det som drev honom när han vann mot Fedor, och använda sin BJJ för att kontrollera Browne på marken, och vinner via en TKO i den andra ronden.

Martin Johansson
Efter en brutalt intensiv staredown vid invägningen så kände jag att jag gjort rätt val när jag tidigare funderat på en vinnare i den här matchen. Travis Browne såg intensiv och taggad ut, och även om Silva försökte göra sig så farlig han bara kunde så kände man ändå att Browne hade övertaget. Detta tror jag gör honom till vinnare imorgon.

Patrick Jenkinson
Browne är obesegrad tack vare att Cheick Kongo var alldeles för glad för att dra den store hawaiianen i shortsen. Det har även handlat om att han fått bra matcher att bygga sin karriär på då UFC inte kastat honom åt vargarna ännu. Så frågan är om Silva är ett för svårt test? Jag tror inte det. Om Browne håller sig på fötterna och inte spenderar allt för mycket tid med “Bigfoot” över sig på mattan så kommer han segra, tack vare sin kondition och förmåga att spara på krafterna, i sista ronden via teknisk knockout.

Jake Ellenberger vs Jay Hieron

Sebastian Vendel-Martinez
När Hieron besegrade Ellenberger via domslut på IFL: Championship 2006 var ”The Juggernaut” inte samma fighter som tävlat framgångsrikt i UFC. Han hade vid ett tillfälle sex raka vinster i UFCs konkurrenskraftiga weltervitksdivision, och det var flera som tyckte att han vann sin debut mot Carlos Condit. Han blev knockad av Martin Kampmann, men det var den enda tydliga förlusten på flera år. Hieron är duktig på fötterna och visar bra kontroll på markpositioner, men jag tror inte han vinner returmatchen. Ellenberger använder sin brottning defensivt, håller sig på fötterna och får in en träff som knockar Hieron i den tredje ronden.

Martin Johansson
Det här kan mycket väl vara en kommande contender-match. Både Hieron och Ellenberger har sett rätt så bra ut i de tidigare matcherna, men Ellenberger åkte på en hård förlust mot Kampmann sist. Det här var den första gången någonsin som han blivit knockad, och sådana saker kan sätta sina spår. De båda har dessutom mötts en gång tidigare, men det var sex år sedan. Både Ellenberger och Hieron har utvecklats bra sedan dess, och båda har mycket bra MMA-erfarenhet bakom sig. Så beroende på om Ellenberger har utvecklat en slagräddhet eller kan det vara avgörande för vem som vinner matchen. Och Hierons nedtagningsförsvar då förstås.

Patrick Jenkinson
Hieron har förlorat båda sina matcher i UFC och för att det ska kunna bli ändring på det måste han vara kylig och verkligen välja sina utväxlingar. Ellenberger kommer försöka dra ner senioren (i dessa sammanhang bör 36 år gammal kunna ge pensionärsrabatt) till mattan och avsluta med nävarna från topposition. Hieron måste välja sina strider, försöka hålla sin motståndare på avstånd och när väl chansen dyker upp knipa till rejält och släcka lyset för Ellenberger. Jag tror att Hieron kommer att överraska och besegra Ellenberger ännu en gång.

John Dodson vs Jussier “Formiga” Da Silva

Sebastian Vendel-Martinez
Jag blir fullständigt förbryllad över att UFC inte marknadsförts denna matchen mer, de är inte ens med på affischen. Vinnare kommer få en titelchans i flugvikt, en viktklass som hade gynnats av ytterligare uppmärksamhet. Formiga har länge ansetts vara en av de bästa flugviktarna i världen, och Dodson har imponerat mer än vad andra TUF-vinnare har gjort på senare år. Det blir en spännande match mellan två av divisionens bästa. Brassen kommer vilja utkämpa matchen på marken där han är som starkast, men jag tror att Dodson lyckas hålla sig på fötterna, undviker marken helt, och vinner ett enhälligt domslut.

Martin Johansson
Det här kan mycket väl råka bli Fight of the Night. Alla lättare viktklasserna har en tendens att flyga till både höger och vänster helt utan någon större svårighet. De är så pass lätta, vilket gör att de kan skapa snabba, tekniska matcher, och här kan Dodson visa att han vill ha titelchansen mot Demetrious Johnson som mest.

Patrick Jenkinson
Dodson är sjukt snabb. Det kan visserligen sägas om alla deltagarna i flugviktsdivisionen men “The Magician” upplevs i alla fall som strået vassare än många av sina kollegor. Just snabbheten och brottningsbasen kommer vara nyckeln till vinsten, att hålla sig ifrån “Formigas” händer när de försöker få tag på honom och dra ner matchen i hans värld. Det kommer ju hända minst en gång i matchen men om han kommer upp utan att lämna nacken blottad är vinstens han via enhälligt domslut efter full tid.

Josh Neer vs Justin Edwards

Sebastian Vendel-Martinez
Sist vi såg Neer låg han knockad med ansiktet i marken som en fjortonåring efter sin första ordentliga fylla. Det är ingen match Neer vill minnas och jag tror det är därför de ger honom Edwards. Neer har gått 45 proffsmatcher och gjorde sin debut 2003, Edwards har inte ens gått tio matcher. Neer vinner på TKO eller submission i första eller andra ronden.

Martin Johansson
Neer är en riktig veteran inom sporten numera, medan Edwards halkar lite efter på erfarenheten. Det här är dessutom första gången som Edwards befinner sig på huvudkortet i UFC. Detta i sin tur kan innebära en och annan extra fjäril i magen, medan Neer med sin erfarenhet troligen kan lugna dessa fjärilar i sin egna mage. Jag kan nästan tycka att detta är en lite märklig matchning med tanke på skillnaden i erfarenhet. Därför är det samtidigt svårt att sätta sina pengar på någon annan än Neer i det här läget.

Patrick Jenkinson
De är lika gamla men vid 29 år ålder har Neer gått fem gånger fler matcher än sin kommande motståndare. Den typen av erfarenhet kan man inte bortse ifrån och man även tar i beräkningen att Neer är ett riktigt “badass” som representerar Cesar Gracie Fight Team så är det svårt att se en annan utgång är att Neer med glöd i sina svarta ögon kommer att köra över “Fast Eddy” tidigt i matchen.

 

Ilir Latifi vs Alexey Oleynik

 

1.57 – 2.50

 

1 Oktober | 00:00 | UFC Vegas 61


 

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
UFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
14 Kommentarer
 • Lesnar911
  5 October 2012 at 01:39

  Inlägg om tider redan nu hade varit trevligt =)

 • Jakob Pucher
  5 October 2012 at 02:04

  Rootin for Big Foot!

 • mattiaspalm
  5 October 2012 at 03:20

  Ser ni ens programmen som UFC producerar inför matcherna?
  Det är sånt sjukt fokus på flyweight nu, dom vill verkligen tvångsmata oss med att “this is it”.
  Däremot har jag bara sett en kort trailer för Browne vs Bigfoot…

 • Robban Daun
  5 October 2012 at 03:57

  Suger att inte Cmore Sport visar detta :(

  • Hampus Viitanen
   5 October 2012 at 07:07

   Mailade Cmore om det och fick det här till svar, riktigt tråkigt att de inte visar den som sagt :/.
   “Hej Hampus!

   Tack för ditt mail.

   Vi kommer dessvärre inte att sända denna UFC gala då det är Fox som visar denna gala.
   De galor som Fox visar sänder vi inte.”

   • Johanbj
    5 October 2012 at 07:40

    Tack för det, men tyvärr så vet inte kundtjänsten vad de pratar om. Det har nåt mantra som de upprepar om Fox, men förra helgen så visades ju UFC on Fuel, och UFC on Fox Shogun Vera visades också innan det. Men det kanske är just FX galorna som inte visas. Annars kommer det ju inte ens att gå att se Gustafsson heller i december, och då är det ju lika bra att säga upp c more abonnemanget.

    • Hampus Viitanen
     5 October 2012 at 08:26

     Jo jag vet, kommer ihåg för ett tag sen sa de att de bara skulle visa de numrerade galorna och då var vi ju flera här ifrån mmanytt som mailade dem om det. Svaret jag fick då var nånting i stil med att de jobbade för att få visa alla galor igen och som du sa så har de ju visat flera galor som isf inte skulle ha visats.

   • sebastian
    6 October 2012 at 03:36

    men va fan, i december när gustafsson slåss mot shogun, det är ju för fan ett fox kort… va surt :(

 • Sockerkick
  5 October 2012 at 04:46

  Har börjat snabbspola när grabbarna under 155 “fightas”. Skulle det mot all förmodan avslutas inom 15/25 minuter kan man ju spola tillbaka o kolla avslutet. Annars har man inte missat nått annat än en skön dansfest med “bra fotarbete”, “snabba händer”, “otrolig kondition” och “technical striking”. Eller i min värld; två grabbar som luftdansar i högt tempo o slänger dun-jabbar som verkar göra lika mkt skada som eskimåpussar.

  Är nog inget “riktigt” fan enligt herr Dana.. Men can’t help it. Vill se avslut eller krig.

  • Sockerkick
   5 October 2012 at 05:15

   Ah just d. En grej till i min fredagsrage. Det var bättre förr. Bring back Pride rules och deras entréer.

 • LoveThyNeighbour
  5 October 2012 at 05:30

  23.00 börjar Prelims på ufc.tv 02.00 börjar Main Card på övriga ställen.

  • Lesnar911
   5 October 2012 at 06:54

   och 30 min innan på fb verkar det som för första matchen (gjorde ett inlägg om tiderna efter jag klagade, men som vanligt kommer bara var 3:de inlägg fram för mig haha)

   • LoveThyNeighbour
    5 October 2012 at 08:31

    Vet inte om tiderna kommer påverkas av den ena inställda matchen…?
    Enligt UFC på facebook om man kollar Events fliken på deras sida så starta första matchen 3pm, men sen är galan typ i mitten av USA, så jag vet inte om det är 1 eller 2 timmar dom går tillbaka räknat från Öst kusten. Så antingen 22.00 eller 22.30 på facebook och sen ufc.tv (alternativt andra rutan i facebook)?

 • Ivan_den_onde
  5 October 2012 at 06:54

  Browne kommer att knocka bigfoot, han kunde slå fedor för att han var så mycket större…

 • Svara