UFC-pionjären avlider av covid-19 – blev 51 år gammal

✔ Mötte många av de bästa veteranerna under sin tid

MMA-världen har drabbats av ännu en tragisk bortgång då det nu står klart att UFC-pionjären Paul “The Polar Bear” Varelans har gått bort. Tidigt den 16:e januari började det florera meddelanden om Varelans bortgång på hans Facebook, vilket MMA Junkie sedan kunde bekräfta med hans familj.

I december förra året blev Varelans smittad av covid-19 och lades in på sjukhus. Hans tillstånd blev försämrades snabbt och han försattes i medicinskt koma. Art Davie, en av grundarna till UFC, meddelade kort därefter att en respirator behövdes för att hålla Varelans vid liv.

– Jag var nära att inte klara mig häromdagen, skrev Varelans på Facebook innan han blev inlagd. Den bästa jämförelsen jag kan ge utifrån min upplevelse är att covid-19 är som att slåss mot en fighter som specialiserat sig på njurslag.

– Jag mår förjävligt, detta är faktiskt hur jag kände mig när jag hade influensan inför UFC 7.

Som en sann fighter kämpade Varelans så länge han kunde, fram till sin tragiska bortgång under gårdagen.


HETAST JUST NU


Paul Varelans mötte flera legendarer

Varelans gjorde sin professionella MMA-debut mot Cal Worsham på UFC 6 i juli 1995 och vann via knockout. “The Polar Bear” avancerade därmed i UFCs turnering och mötte därefter Tank Abbot, men förlorade via TKO.

I september samma år deltog Varelans i UFC 7-turneringen och avancerade hela vägen till final efter att två segrar. Där mötte han legendaren Marco Ruas men fick se sig besegrad via TKO efter 13 minuter.

Under sin karriär mötte Varelans många av de bästa under den perioden, som Igor Vovchachyn och Dan Severn, men han lyckades aldrig vinna de allra största matcherna. Han reste världen runt och tävlade i bland annat Ukraina, Puerto Rico och Japan.

Varelans avslutade sin karriär år 1998 efter att ha knockat Dick Vrij, med ett slutgiltigt matchfacit på 9-9, 4-4 i UFC.

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara