UFC planerar gala i Brasilien i början av september

Det blev i början av mars annonserat att UFC med start i augusti kommer att sända en gala varannan vecka året ut. Kanalen det kommer visas på är den nystartade kanalen FOX Sports 1 som debuterar den 17 augusti. Samma kväll som debuten så kommer man att visa sin första UFC-gala som kommer att gå av stapeln i TD Garden i Boston, Massachusetts.

Tatame rapporterar nu att UFC kommer att göra ett nytt besök i Brasilien då man den 4 september planerar att besöka Nilson Nelson Gymnasium i Brasilia. Arenan har en publikkapacitet på 14.000 åskådare och det har där anordnats MMA-galor tidigare, bland annat Shooto Brazil så sent som en månad sedan.

Besöket kommer att vara det femte för året då man i januari arrangerade UFC on FX 7 och man kommer även att återvända för UFC on FX 8, UFC on Fuel 10 och UFC 163. Med tanke på att galan är två och en halv vecka efter kanalens debut så är det ganska troligt att det kommer att vara UFC:s andra gala på FOX Sports 1. Det är också mycket möjligt att galan kommer att gå innan det första avsnittet av The Ultimate Fighter som planeras debutera i september. Något nytt är att både The Ultimate Fighter och “fight nights” kommer att gå på onsdagar.

Det här innebär en stor ökning för Brasilien då UFC efter debutbesöket 1998 inte återvände förrän i augusti 2011. Under 2012 arrangerade man tre galor och Dana White har tidigare under året sagt att 5-7 galor planeras för 2013.

Kategorier
UFC
2 Kommentarer
 • kalle
  30 April 2013 at 09:27

  Hoppas man får se Alex vs Machida tidigare än så!

 • Olof86
  30 April 2013 at 01:08

  Silva vs GSP!

 • Svara