UFC signerar CFFC:s welterviktsmästare Jonavin Webb

En mindre organisation i Cage Fury Fighting Championship (CFFC) har nu blivit av med sin obesegrade welterviktsmästare i Jonavin Webb (8-0-1) som ansluter sig till UFC. Detta innebär att Webbs planerade titelmatch mot Bellator-veteranen Lyman Good nästa månad är struken.

UFC har inte officiellt bekräftat att man värvat Webb än, men det faktum att han redan har en profil på deras egna hemsida talar sitt tydliga språk. CFFC:s President Mike Constantino bekräftade dessa nyheter under gårdagen till MMAjunkie. Detta betyder att en planerad titelmatch mellan Webb och Lyman Good som skulle tagit plats nästa månad vid CFFC 48, alltså inte kommer att ske. De två har möts tidigare vid CFFC 43, den gången slutade matchen som en “no contest” då Webb inte kunde fortsätta efter att ha blivit petad i ögat av Good.

Webb som fyller 26 år denna månaden kommer från New Jersey och har varit proffs sedan 2012. Alla hans 9 matcher har varit i CFFC och 6 av dem har han avslutat, varav 4 submissions finns på hans rekord. När en UFC-debut skall ske är inte fastställt men enligt en anonym källa tyder mycket på att det kommer att ske under våren.

Kategorier
UFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara