UFC släpper uttalande om Gleison Tibaus andra drogtest från matchen mot Abel Trujillo

US Anti-Doping Agency (USADA) har informerat UFC om resultaten från lättviktaren Gleison Tibaus drogtest som togs i samband med hans match mot Abel Trujillo under UFC Fight Night 77 den 7 november. Även det andra testet visade på spår av otillåtna medel. Tibau riskerar nu en långvarig avstängning.

Som MMAnytt har kunnat rapportera om tidigare så blev den brasilianske UFC-veteranen Gleison Tibau tillfälligt avstängd efter att ha testats positivt för det prestationshöjande medlet EPO i samband med ett dopingtest som utfördes av US Anti-Doping Agency (USADA) efter hans match mot Abel Trujillo under UFC Fight Night 77 i Sao Paolo den 7 november. Nu har UFC blivit informerade om resultaten från det andra testet som togs vid samma tillfälle. Även det andra testet visade på spår av exakt samma otillåtna medel. Nu riskerar Tibau en mycket långvarig avstängning. Enligt de rådande reglerna, som har tagits fram av UFC och USADA, så kan det i värsta fall handla om en avstängning på upp till två år för Tibau.

I ett tidigare uttalande från Tibau när det första dopingtestet hade offentliggjorts, ett uttalande där han bland annat bad om ursäkt för det inträffade, så framförde fightern påståendet att han aldrig någonsin hade dopat sig medvetet.

Matchen mot Trujillo, som Tibau vann på submission, fick ett mycket märkligt avslut när Tibau fångat Trujillo i en rear-naked choke i den första ronden varvid domaren gick in och bröt matchen trots att Trujillo inte visat tecken på att ge upp.

Vad tror du om Gleison Tibaus framtid i UFC?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Gleison TibauNyheterSenaste NyttUFCz-Fightersz-Galor

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
2 Kommentarer
 • Lallarn
  25 December 2015 at 06:25

  När släpper UFC sitt uttalande?

 • Vaettra
  27 December 2015 at 02:31

  Ännu en brasseknarkare

 • Svara