UFC: Stockholm 2013 – Reza Madadi segrade via submission

Galans huvudevent på underkortet var matchen mellan Reza “Mad Dog” Madadi och Michael Johnson. Medan Johnson klev in till buren med ett surr av burop från publiken så gled Madadi in till en stående ovation och ett vrålande Globen.

När matchen väl kom igång så kokade publiken men fick sig under den första ronden lite av en chock. I slutet av den första ronden så träffade Johnson illa på Madadi som åkte ner i backen. Han skakade dock av sig slaget och kom undan med att ronden tog slut.

I rond två och tre så var det dock annorlunda. Madadi genomförde en gameplan utan dess like och totalt dominerade Johnson som innebar att han i slutändan kunde sänka in en triangel så djup att Johnson tvingade klappa ut och globen exploderade i applåder och vrål.

The entire first round I was gone,” förklarar Madadi efter matchen. “But when you have no brain, it’s no problem. You know Michael Johnson, he has been in the game a long time. My chances against him was very small. But I was able to take it.”

Efter intervjun med UFC:s kommentator Kenny Florian så vände sig Reza till publiken och tackade dem hjärtligt.

“Jag älskare er allihopa. Jag sväg på min mamma.”

För Reza var det här det tredje framträdandet i UFC:s oktagon, och den andra vinsten i UFC-karriären. Nedan följer ett matchreferat från kvällens match mellan Reza Madadi och Michael Johnson.

Rond 1
Publiken går bananas och nu är de båda igång. Båda är dock avvaktande även om dom såg väldigt väldigt taggade innan. Reza går först in i clinchen men får aldrig till något ordentligt. Det är ganska tydligt att Reza vill f å ner den här på backen. Reza går ändå in och får in ett hårt slag mot Johnson som han dock skakar av sig. Atmosfären här är helt otroligt. Johnson skickar iväg en vänster men missar. Båda är väldigt avvaktande och plötsligt får Johnson in två slag mot kroppen och ett hårt mot huvudet som nästan såg ut som att skada Reza. Han skakar dock av sig den och går mot Johnson och får ner honom på backen. Reza ligger i Johnsons guard och trycker på men kommer inte riktigt därifrån. För Johnson ser det dock väldigt obekvämt ut. Reza försökte på ett benlås men det är oklart om han får det. Johnson gör samma försök på Rezas ben men de släpper det. Reza hamnar underst med Johnson i sin guard. Johnson landar en armbåge i Rezas ansikte och publiken börjar hurra ”sverige sverige”. Reza försöker sig på en armbar, men Johnson avvisar den snabbt. Reza har en väldigt hög guard och försöker sig på en rubberguard. Han får tag på Johnsons arm och lyckas nästan vända på det. Johnson trycker dock tillbaka och landar i sidecontrol på Reza som jobbar sig tillbaka till guard. Johnson sparkar Reza i huvudet som åker rätt ner i backen. Reza är synligt snurrig nu men står upp och backar undan. Johnson gör allt för att avsluta Reza med bara tio sekunder kvar på klockan så klarar sig Reza dock.

Rond 2
Publiken hurrar på Reza mellan ronderna nu, och nu rullar vi igång rond 2. Domaren Marko rullar igång det hela och de möts i mitten igen. Johnson har börjat känna bloddoften och trycks på. Reza sparkar mot Johnson som puttar bak honom lite och sedan går han på en nedtagning. Han misslyckas dock och de är på fötterna igen. Reza duckar undan för ett slag från Johnson och går för nedtagning. Han får ned tagning och plockar ryggen på Johnson till publiken s enorma vrål. Han får till en full mount och har fångat Johnsons ena arm. Johnson smiter dock ut bakvägen men Reza har fortfarande sidokontroll och landar flera slag mot en obekväm Johnson. Johnson snurrar runt och Madadi har tag i Johnsons nacke men släpper den. De står inte uppe länge innan Reza får in en nedtagning och landar i Johnsons guard. Reza försöker få till slag och landar ett par armbågar mot Johnson som försöker svänga undan. Publiken hänger med vid varje slag och hurrar varje gång han träffar. Johnson skickar upp benen och försöker sätta en triangel men ger upp den ganska snabbt. Reza hoppar över till halvguard och har dessutom fångat en av Johnsons armar mellan benen. Johnson kom loss och försökte sig på en kimura från marken. Reza skakar av sig den och landar ett par armbågar mot pannan på Johnson. Just nu ser det ut som tokdominans av Reza och med 30 sekunder kvar så finns det inte att Reza har förlorat denna ronden. Johnson håller sig in i det sista i ronden och sedan slår klockan.

Rond 3
Sista ronden på huvudeventet för underkortet. Johnson slår först och landar en spark mot axeln på Reza. Reza kämpar dock för en nedtagning och får till den efter ett litet mindre problem. Men de är nu i alla fall nere på backen igen och det är som en repris på slutet av den andra ronden. Reza ligger i sidecontrol och landar ett par slag. Johnson försöker verkligen att ta sig ur men Reza har för mycket tyngd på sig i brottningen. Rea får in en armtrinagel och det ser mörkt ut för Johnson som klappar ut.”

Se alla galor från UFC live på Viaplay - Klicka här
Kategorier
UFC

All in
Omröstning

Vem vinner superfighten - Henry Cejudo eller TJ Dillashaw?

Visa resultat

Loading ... Loading ...