UFC Stockholm: Emil “Valhalla” Meek ska ha tackat nej till match mot Peter Sobotta

Tyske Peter Sobotta är förbannad. Enligt honom har nämligen norrmannen Emil Meek tackat nej till en match i Stockholm.

Sedan UFC:s återkomst till Sverige blev officiell har Emil “Valhalla” Meek (9-2, 1 NC) gjort det tydligt att han vill vara en del av matchkortet.

Den norske welterviktaren anser även att han gjort sig förtjänt av rankat motstånd, och har sedermera riktat flertalet utmaningar till diverse toppfighters.

“The big sissy should look for a new nickname”

UFC verkar dock istället ha erbjudit honom en match mot den orankade tysken Peter Sobotta (16-5-1) – något som han ska ha tackat nej till.

Det var Sobotta själv som gick ut med det här arga inlägget på Twitter:

Sobotta utvecklade även sina tankar via Facebook:

Last Wednesday the UFC offered me to fight Emil Valhalla Meek in Stockholm. In over twenty professional fights, I have…

Publicerat av Peter Sobotta den 15 mars 2017

 

Imponerade i UFC-debuten

Meek, 28, skrev på för UFC efter att ha knockat den tidigare WSOF-mästaren Rousimar Palhares (18-8) i maj förra året. Han debuterade sedan mot den kanadensiske veteranen Jordan Mein (29-11) och kammade hem en enhällig domslutsvinst efter en tuff och underhållande match på UFC 206 i december.

Sobotta, 30, är själv inne på sin andra vända i organisationen. Han gjorde först debut redan på UFC 99 i juni 2009, men släpptes sedan efter tre raka förluster. Efter att ha samlat på sig fem vinster utanför oktagonen återvände han till UFC i maj 2014 och har sedan dess samlat ihop tre segrar och en förlust, där den senaste vinsten kom via enhälligt domslut mot danske Nicolas Dalby (14-2-1) på UFC Fight Night 93 i Hamburg.

 

Borde Meek ha accepterat matchen?

 

Omslagsbild: Tom Szczerbowski-USA TODAY Sports

Kategorier
Emil Weber MeekNyheterPeter SobottaRekommenderatRyktenRykten & Skvaller om MMASenaste NyttSvenska NyheterUFCz-Fightersz-Galorz-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...