UFC Stockholm: Spännande lättviktsdrabbning bokad

Ett intressant lättviktsmöte mellan Mairbek Taisumov och obesegrade Jaoquim Silva har nu bokats till UFC Fight Night 109 i Stockholm.

Söndagen den 28 maj är det dags för UFC att återvända till Sverige för femte gången, då UFC Fight Night 109: Gustafsson vs. Teixeira äger rum i Globen i Stockholm.

Nu rapporterar MMAjunkie att en ny match har färdigställts inför galan, där tjetjenen Mairbek Taisumov (25-5) gör upp mot den obesegrade brasilianaren Jaoquim Silva (9-0) i en lättviktsdrabbning.

Fyra raka knockoutvinster

Taisumov har hittills imponerat i sin UFC-karriär med fem vinster i sina sex framträdanden. ”Beckan” har även tävlat i Sverige tidigare, då han knockade greken Anthony Christodoulou (12-7) på UFC on FOX 14 i Tele2 Arena.

Mairbek ”Beckan” Taisumov. Foto: Micha Forssberg

28-åringen kommer in i matchen med en fyra matcher lång segersvit, samtliga via T/KO, och besegrade senast dansk-bosniern Damir Hadzovic (10-3) på UFC Fight Night 86 i april förra året.

Säkrade segern efter 34 sekunder

Motståndaren Silva, även han 28, har i sin tur hunnit med två matcher i UFC och har ännu inte förlorat en match i sin professionella MMA-karriär.

Efter en jämn domslutsvinst över argentinaren Nazareno Malegarie (27-4) i debuten knockade han senast amerikanen Andrew Holbrook (12-1) på endast 34 sekunder under The Ultimate Fighter 23-finalen i december.

Joaquim ”Netto BJJ” Silva. Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Uppdaterat matchkort

Det nuvarande matchkortet ser nu ut som följande:

  • Lätt tungvikt: #2 Alexander Gustafsson vs. #3 Glover Teixeira
  • Mellanvikt: Magnus Cedenblad vs. Chris Camozzi
  • Mellanvikt: Jack Hermansson vs. Alex Nicholson
  • Tungvikt: Christian Colombo vs. Damian Grabowski
  • Lättvikt: Mairbek Taisumov vs. Joaquim Silva

All information om biljettsläpp och övrigt inför galan hittar du här.

 

Omslagsbild: Martin McNeil

Kommentarer

Kommentarer

Kategorier
NyheterRekommenderatSvenska NyheterUFCz-Galorz-Klistrad artikelz-Senaste Nytt

Svara