UFC-svenskan ryter ifrån mot kritikerna: “De har inte kollat på rätt match”

✔ "Kommentatorerna var riktigt partiska"

Den svenska UFC-fightern Pannie “Banzai” Kianzad säkrade senast en av karriärens största segrar när hon besegrade veteranen och forne titelutmanaren Alexis Davis på UFC 263. Det var en relativt jämn match som gick tiden ut där Kianzad vann ett enhälligt domslut med domarsiffrorna 30–27, 30–27, 29–28.

Siffrorna målar en bild av en ensidig match men i realiteten var det jämnare och många ansåg att Davis vann den andra ronden – till skillnad från två av poängdomarna.

Det fanns dessutom många fans som inte höll med domslutet i sig både internationellt och i Sverige.

– Alexis Davis vann den enligt mig men det var en jämn match, skrev ett fan på Instagram.

– Hur i hela världen vann hon, frågade en annan följare.

– Enhälligt? Blinda poängdomare, skrev en annan användare.

Enligt sidan MMA Decisions, som finns till för att framställa en mer enhetlig bild av MMA-domslut, vann Kianzad. Tio utav femton MMA-medier dömde matchen i svenskans favör. Nio av de dömde matchen för Kianzad med siffrorna 29-28 medan en av “Banzai” alla ronder.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by ufc (@ufc)


HETAST JUST NU


Kianzad om Davis: “Kände mest att hon krafsade”

Trots att hon hade statistiken och matchen i sig på sin sida reagerade Kianzad på kritiken mot domslutet och hennes vinst.

– Alltså det här är det roliga: Jag är den mest självkritiska människan, berättar Kianzad i en längre intervju med MMAnytt. I min förra match mot Eubanks så var jag rädd. Jag var rädd för hur de hade dömt matchen. Då var jag lite nervig… liksom “jag håller alla tummarna” men det var också enhälligt domslut liksom. Men den här matchen kände jag “Nej, fan jag har vunnit den matchen, jag är död säker.” Jag kände mest att hon krafsade.

– För om man kollar på matchen noggrant så kan man se att hon är en sådan här millimeter ifrån att träffa mig hela tiden, hon träffar inte mig lika rent som jag träffar henne.

– När jag hörde att det var lite så här att folk tyckte det var ett konstigt domslut då tänkte jag bara “de har inte kollat på rätt match.” De kan inte ha kollat på min match. Jag känner mig död säker. Jag hade fett med rivsår i ansiktet men jag kände mig inte osäker.

– Jag tänker inte ta något ifrån mig själv. Det ska jag faktiskt inte. För min motståndare tyckte inte att hon vann, hennes team tyckte inte att hon vann, UFC tyckte inte att hon vann, så jag bryr mig inte.

De flesta medier som poängsatte matchen gav Davis den andra ronden medan två utav tre poängdomare gav Kianzad alla tre. UFC-svenskan erkänner att den poängsättningen kan vara fel och hon ger även själv Davis den andra ronden.

Poängsättningen kan ha påverkat vissa fans bild av domslutet i sig – vilket Kianzad också förstår trots att hon är fast bestämd att rätt fighter vann i slutändan.

Kianzad anser dock också att UFC:s kommentatorer var vinklade i hur de återberättade matchen och att det också kan ha påverkat vissa fans bild av domslutet.

– Jag kände att kommentatorerna var riktigt [partiska], men på samma sätt så fattar jag, fortsätter Kianzad.  Alexis Davis är ett jättestort namn och jag är relativt ny jämfört med henne så varför ska de inte prata bra om henne. Jag bryr mig inte om jag ska vara helt ärlig, jag är bara glad att jag fick den matchen mot henne.

Härnäst väntar ännu en tuff uppgift mot ännu en före detta titelutmanare. Den 18:e september på UFC on ESPN+ 53 kommer svenskan att möta Raquel Pennington i en match som skulle kunna föra Kianzad allt närmre en eftertraktad titelchans i UFC.

MMAnytt har genomfört en lång, djupgående intervju med Kianzad som kommer att släppas i sin helhet senare i veckan.

Hur dömde du Pannie Kianzad vs Alexis Davis?

 

Kategorier
ExklusivtPannie KianzadSenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...