UFC-svensken Guram om den bisarra skadan: “Hände på ett dumt sätt”

✔ Sjukgymnasten chockad! ✔ Datumet: Då siktar Guram på att återvända till UFC

Efter en succédebut i UFC var den svensk-georgiske lättviktaren Guram Kutateladze redo för nästa steg i karriären – innan en skada satte stopp för planerna. I en exklusiv intervju med MMAnytt öppnar nu Kutateladze upp om vad som satte stopp för hans framfart i UFC.

Kutateladze har under flera år varit en av de mest lovande men även underskattade fighters i Sverige. Han har imponerat stort på internationella scener som Brave CF och besegrat fighters som forne UFC-fightern Felipe Silva och den erfarne veteranen Erick Da Silva.

I oktober förra året kunde MMAnytt äntligen avslöja att Kutateladze fått kontrakt med UFC. Han ställdes mot den obesegrade och meriterade polske KSW-mästaren Mateusz Gamrot i en match där Kutateladze var underdog.

Efter tre tuffa och jämna ronder utnämndes Kutateladze som vinnare. Även om svensken inte själv kände sig övertygad gällande sin prestation var de flesta medier och fans överens om att rätt fighter vunnit.


HETAST JUST NU


“När jag kom hem så var hela knäet och benet svullet”

I början av året bokades Guram in för ett möte med den sydafrikanske talangen Don Madge. Men ett par veckor efter att matchen annonserats tvingades Kutateladze dra sig ur på grund av en skada som skedde på ett minst sagt underligt vis.

– Det hände på ett väldigt dumt sätt, berättar Kutateladze för MMAnytt. Jag var i hemlandet, i Georgien, där jag träffade min familj och firade nyår och så vidare. Jag var på en intervju, det var jättekallt i lokalen, och jag satt där i kanske en timme så jag frös.

– Sedan frågade kameramannen mig om jag kunde sparka lite på säcken och så skulle han filma det. “Ja, klart,” sa jag och började värma upp lite grann i kanske trettio sekunder och bara rörde på mig. Sedan sparkar jag på säcken, kör flygande knän, snurrsparkar, allt gick jättebra.

Något som hade känts ofarligt blev sedan ytterst allvarligt när Kutateladze återvänt hem.

– När jag kom hem så var hela knäet och benet svullet. Jag kunde inte böja knäet, inte sträcka ut det, ingenting i tre dagar.

Skadan visade sig vara allvarlig. Kutateladze sökte läkarvård i Georgien som han sedan följde upp med ett läkarbesök när han återvände till Sverige. Han tvingades slutligen operera knäet på grund av en skada till minisken och tvingades därmed avstå från träning i sex veckor.

Väl tillbaka i Malmö följde Kutateladze upp sin återhämtning med ett besök hos en sjukgymnast – som gav ett chockerande men minst sagt positivt besked gällande svenskens läkning.

– Han sa “Du opererade knäet förra veckan men det ser ut som att du opererat knäet för en och en halv månad sedan!”

Detta styrkebesked ger Guram förhoppningar om en snabb retur till UFC.

– Jag hoppas att jag är tillbaka om fyra månader… alltså redo att gå match om fyra månader. Två månader för rehab, två månader förberedelse, sedan är jag redo att gå.


MISSA INTE


UFC: Guram Kutateladze vs Don Madge?

Kutateladze gillar Madge som potentiell motståndare. Hittills har sydafrikanen säkrat två raka, imponerande segrar i UFC – varav en som gav honom en prestationsbonus.

I vanlig ordning är Guram knappast petig vad gäller motstånd. Han har under hela sin karriär varit redo för alla potentiella utmaningar och fokuserar först och främst på sin återhämtning. Vem som sedan väntar i oktagonen är mindre väsentligt.

– Egentligen spelar det inte så stor roll men det var en bra match. Jag hoppas att jag kan gå match mot honom, om han vill slåss om fyra månader.

– Det viktigaste är att jag kommer tillbaka så fort som möjligt.

 

 

Vem vill du se Guram Kutateladze möta när hans skada läkt?

 

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
ExklusivtGuram KutateladzeSenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...