UFC-svensken Guram om den bisarra skadan: “Hände på ett dumt sätt”

✔ Sjukgymnasten chockad! ✔ Datumet: Då siktar Guram på att återvända till UFC

Efter en succédebut i UFC var den svensk-georgiske lättviktaren Guram Kutateladze redo för nästa steg i karriären – innan en skada satte stopp för planerna. I en exklusiv intervju med MMAnytt öppnar nu Kutateladze upp om vad som satte stopp för hans framfart i UFC.

Kutateladze har under flera år varit en av de mest lovande men även underskattade fighters i Sverige. Han har imponerat stort på internationella scener som Brave CF och besegrat fighters som forne UFC-fightern Felipe Silva och den erfarne veteranen Erick Da Silva.

I oktober förra året kunde MMAnytt äntligen avslöja att Kutateladze fått kontrakt med UFC. Han ställdes mot den obesegrade och meriterade polske KSW-mästaren Mateusz Gamrot i en match där Kutateladze var underdog.

Efter tre tuffa och jämna ronder utnämndes Kutateladze som vinnare. Även om svensken inte själv kände sig övertygad gällande sin prestation var de flesta medier och fans överens om att rätt fighter vunnit.


HETAST JUST NU


“När jag kom hem så var hela knäet och benet svullet”

I början av året bokades Guram in för ett möte med den sydafrikanske talangen Don Madge. Men ett par veckor efter att matchen annonserats tvingades Kutateladze dra sig ur på grund av en skada som skedde på ett minst sagt underligt vis.

– Det hände på ett väldigt dumt sätt, berättar Kutateladze för MMAnytt. Jag var i hemlandet, i Georgien, där jag träffade min familj och firade nyår och så vidare. Jag var på en intervju, det var jättekallt i lokalen, och jag satt där i kanske en timme så jag frös.

– Sedan frågade kameramannen mig om jag kunde sparka lite på säcken och så skulle han filma det. “Ja, klart,” sa jag och började värma upp lite grann i kanske trettio sekunder och bara rörde på mig. Sedan sparkar jag på säcken, kör flygande knän, snurrsparkar, allt gick jättebra.

Något som hade känts ofarligt blev sedan ytterst allvarligt när Kutateladze återvänt hem.

– När jag kom hem så var hela knäet och benet svullet. Jag kunde inte böja knäet, inte sträcka ut det, ingenting i tre dagar.

Skadan visade sig vara allvarlig. Kutateladze sökte läkarvård i Georgien som han sedan följde upp med ett läkarbesök när han återvände till Sverige. Han tvingades slutligen operera knäet på grund av en skada till minisken och tvingades därmed avstå från träning i sex veckor.

Väl tillbaka i Malmö följde Kutateladze upp sin återhämtning med ett besök hos en sjukgymnast – som gav ett chockerande men minst sagt positivt besked gällande svenskens läkning.

– Han sa “Du opererade knäet förra veckan men det ser ut som att du opererat knäet för en och en halv månad sedan!”

Detta styrkebesked ger Guram förhoppningar om en snabb retur till UFC.

– Jag hoppas att jag är tillbaka om fyra månader… alltså redo att gå match om fyra månader. Två månader för rehab, två månader förberedelse, sedan är jag redo att gå.


MISSA INTE


UFC: Guram Kutateladze vs Don Madge?

Kutateladze gillar Madge som potentiell motståndare. Hittills har sydafrikanen säkrat två raka, imponerande segrar i UFC – varav en som gav honom en prestationsbonus.

I vanlig ordning är Guram knappast petig vad gäller motstånd. Han har under hela sin karriär varit redo för alla potentiella utmaningar och fokuserar först och främst på sin återhämtning. Vem som sedan väntar i oktagonen är mindre väsentligt.

– Egentligen spelar det inte så stor roll men det var en bra match. Jag hoppas att jag kan gå match mot honom, om han vill slåss om fyra månader.

– Det viktigaste är att jag kommer tillbaka så fort som möjligt.

 

 

Vem vill du se Guram Kutateladze möta när hans skada läkt?

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtGuram KutateladzeSenaste NyttUFC

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN: SANTOS VS. HILL

Thiago Santos vs Jamahal Hill


3.25 - 1.37


7 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN: SANTOS VS. HILL12
Thiago Santos vs Jamahal Hill3.251.36
Vicente Luque vs Geoff Neal1.582.40
Zac Pauga vs Mohammed Usman1.751.99
Brogan Walker vs Juliana Miller1.612.25
Augusto Sakai vs Sergey Spivak2.801.45
Ariane Lipski vs Priscila Cachoeira1.582.40
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...