UFC var enligt kontrakt tvingade att ge Mark Hunt ett kontrakt

UFCs senaste signering av Mark Hunt har en del tyckt var lite märkligt. Hunt är förvisso en legend inom kickboxning, och har dessutom gått en hel del MMA-matcher, men han har aldrig haft en vidare fantastisk MMA-karriär. Jag vet inte om det berott på kvalitén av motståndet, eller om han aldrig riktigt kunnat prestera.

UFCs VD Dana White har dock nu gått ut med att de inte hade mycket till val när de till slut skrev under Hunts kontrakt. Det trots Hunts fem raka förluster. En klasul vid uppköpet av Pride FC var nämligen att Mark Hunt skulle få ett kontrakt med UFC.

Det är ännu mer underligt eftersom Zuffa, UFCs moderbolag, köpte Pride FC i slutet av 2007. Vid den tidpunkten hade Hunt bara två raka förluster mot Josh Barnett och Fedor Emelianenko. Så hade UFC fiskat upp hans kontrakt redan vid den tidpunkten hade de kunnat rädda deras anseende lite redan då. Men jag har en misstanke om att de ville att han skulle vinna lite innan de faktiskt skriver ett kontrakt med honom. Något som inte riktigt blev av.

Men vad skulle det här säga om UFCs tungviktsdivision om nu Hunt skulle komma in och börja vinna helt plötsligt?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
UFC
16 Kommentarer

Svara