UFC-veteranen sågar “Smiling” Sam Alvey: “Hur har han fortfarande ett jobb?”

✔ Den populäre Alvey är nu segerlös i sina sju senaste matcher

Om man frågar UFC-veteranen och före detta titelutmanaren Patrick “The Predator” Coté så borde UFC ha sparkat “Smiling” Sam Alvey för länge sedan.

Kanadensaren Coté är vanligtvis inte känd för att pika eller klandra andra fighters. Han är tvärtom känd som en relativt respektfull och sympatisk person. Han höll dock inte tillbaka när Alveys senaste UFC-match blev annonserad – och tydliggjorde hur förbluffad han var.

– Hur kan denna snubben fortfarande ha ett jobb? Alvey har 0-6-1 i sina sju senaste [matcher], skrev Cote på Twitter.

Statistiken som Coté delar med sig av är helt riktig, och faktumet är att Alvey innehar ett skamligt rekord i UFC i dagsläget. Då han är segerlös i sina sju senaste matcher är han numera den fightern med sämst nuvarande matchstatistik i UFC sedan BJ Penn släppts från organisationen.HETAST JUST NU


Alvey en favorit hos Dana White

Förvånansvärt nog så verkar UFC:s vd Dana White hålla hårt om Alvey. Efter “Smiling” Sams senast förlust mot Wellington Turman var White positiv till en fortsatt anställning för Alvey.

– Han är en av de killarna som är så tuff, så tålig, som alltid kämpar in i det sista, som alltid dyker upp och tar sig an vem som helst, var som helst. Vi älskar sådana killar, sade White. Vi älskar killar som faktiskt ställer upp för att fightas.

– Det är lätt att hamna här. Man hamnar i en viss punkt där man kanske förlorat tre raka, och detta är din fjärde match efter tre förluster. Vid något tillfälle under matchens gång kan man ana “OK, den här killen är bara här för att få lön.” Man ser aldrig det med en kille som Sam Alvey. Vi älskar den sortens folk, vi respekterar den sortens folk, och det är därför han är kvar här. Ni såg det i natt också.

Trots den dystra matchstatistiken så bokades Alvey för ett möte med Ian Heinisch de femte februari. Heinisch kom in i UFC med mycket hajp och som en frisk fläkt i mellanviktsdivisionen. Sedan dess har han dock floppat något och har nu fyra förluster i sina fem senaste framträdanden.

Trots Whites varma ord förväntas förloraren mellan Alvey och Heinisch bli sparkad av UFC.

Har Patrick Coté rätt – borde UFC sparka Sam Alvey?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...