Foto Per Häljestam

UFC:s före detta mellanviktare Chris Leben dömd till 120 dagars fängelse

Det var i juni tidigare i år som den före detta TUF-deltagaren Chris Leben arresterades i San Diego. Han anklagades för grovt vapeninnehav, 11 st överträdelsefall och inbrott som han nu har dömts för.

I måndags kom domen mot Chris Leben som anklagats för en rad grova brott. Det är MMAWeekly som skriver att Leben dömts till 120 dagars fängelse samt tre års skyddstillsyn eftersom han erkänt inbrottet som ska ha skett i ex-fruns lägenhet. Han har även förbjudits att ha kontakt med ex-frun han skiljde sig från för tio år sedan. Domen kommer att verkställas den 21:a september i San Diego County Jail. Han kommer då att sitta 30 dagar inspärrad, de nästkommande 30 dagarna kommer han tillåtas lämna fängelset om dagarna för att arbeta men kvällar och nätter kommer han fortsätta att spendera i fängelset. Lyckas han visa bra beteende och hålla sig ifrån problem kommer han att kunna lämna fängelset tidigare och istället avtjäna straffet med skyddstillsyn.

Det är inte första gången Leben ställts inför rätta. Han har tidigare arresterats för rattfylleri och blivit avstängd från UFC till följd av misslyckade drogtester.

Leben slutade fightas i januari 2014 och lämnade en 12 år lång karriär bakom sig. Under karriären deltog han i The Ultimate Fighter säsong 1 där han tog sig till semi-final innan han blev knockad av Kenny Florian. Han har också vunnit WEC:s mellanviktsbälte och mottagit Knockout of The Night- samt Fight of The Night-vinster fyra respektive två gånger.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
NyheterSenaste NyttUFCWEC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
2 Kommentarer
 • Headown
  1 September 2015 at 09:16

  Tråkigt som fan, men ändå lite väntat för oss som känner till honom. Dock måste jag säga att om man ska presentera Leben, så är han inte bara en gammal Tuf-deltagare, utan mer en UF-inventarie vid det här laget, känd för sin gameness och sjukt uthålliga haka. Den vart visserligen I lite sämre på slutet av karriären, men ändå en av dom härligaste personligheterna någonsin i MMA.

 • Kenny Starfighter
  1 September 2015 at 12:03

  Såg några inlägg på instagram där han inte direkt verkade opåverkad, snubben har ju haft drogproblem förr & det var tragiskt att se att han verkade vara på det igen.
  Alltid en kung i buren & gav alltid en show men till vilken kostnad kan man fråga sig.

 • Svara