UFC:s störste fighter genom tiderna har avlidit

Amerikansk media rapporterar att UFC:s störste fighter genom tiderna har avlidit. Emanuel Yarbrough gick visserligen bara en enda match för UFC i organisationens tidigaste period, men han satte ändå ett outplånligt avtryck i organisationens historia med sin enorma kroppshydda.

Emanuel Yarbrough var utan tvivel den absolut störste som någonsin klivit in i en oktagon under en UFC-gala. Drygt två meter lång och 270 kilo tung var han verkligen en riktig tungviktare. Frågan är om det någonsin har funnits en större fighter än Yarbrough. Det är högst tveksamt. Han började sin idrottskarriär som framgångsrik offensive tackler för sitt collegelag i amerikansk fotboll och fortsatte sedan med judo och wrestling innan han satsade på sumobrottning.

1994 gick han en match under UFC 3. Detta var i organisationens tidiga barndom och den gigantiske Yarbrough ställdes i den matchen mot den betydligt mindre Keith Hackney. Matchen inleddes med att Hackney attackerade Yarbrough med en skur av slag som fällde Yarbrough. Denne reste sig dock igen och gick till motanfall vilket resulterade i att Hackney, hur otroligt det än låter, bokstavligt talat trycktes ut genom den låsta burdörren. När Hackney återvänt till buren igen och matchen återupptogs efter det otippade avbrottet knockade han Yarbrough, som enligt referaten från matchen ”föll som ett avsågat redwoodträd”. Domaren bröt matchen efter 1.59 in i den första ronden och förklarade Hackney som segrare på TKO. Keith Hackney tog fighternamnet Giant Killer efter segern.

Yarbrough återvände aldrig till oktagonen igen men framträdde i mindre roller i diverse Bollywoodfilmer. Han var enligt Guinness rekordbok den tyngste levande atleten. Emanuel Yarbrough avled igår, 51 år gammal.

Kommentarer

Kommentarer

Kategorier
Amatör MMACatchwrestlingNyheterUFCz-Fightersz-Senaste Nytt
Profilbild på Redaktionen

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara