Uppdatering: Gunnar Nelson möter DaMarques Johnson på UFC on Fuel TV 5

MMAnytt rapporterade tidigare att isländske fighter Gunnar Nelson var planerad att göra sin UFC-debut mot Rich Attonito efter att hans originalmotståndare Pascal Krauss blev skadad. Detta visade sig inte stämma, en match mot Attonito må ha planerats, men det var inte UFC själva som bekräftade det. MMA Junkie kunde igår rapportera att det istället är DaMarques “Darkness” Johnson som ställer upp på kort varsel och möter Nelson på UFC on Fuel TV: Struve vs Miocic.

Johnson har endast vunnit en av sina fyra senaste matcher och sitter på två raka förluster via avslut. Senast han gästade oktagonen slutade det illa för “Darkness”, då förlorade han via knockout i andra ronden mot Mike Swick på UFC on FOX: Shogun vs Vera. Johnson hoppas nu på att säkra årets första vinst i en match där han riskerar att förlora tre raka matcher om han inte vinner, något som ofta innebär att bli av med sitt UFC-kontrakt. Men med tanke på att alla Johnsons vinster i organisationen kommit via avslut och att han ställer upp som ersättare finns det dock möjlighet till att “Darkness” får ytterligare en chans om han förlorar.

Nelson är däremot obesegrad i sin MMA-karriär och har vunnit sina senaste fyra matcher via submission. Nelson och Johnson möts på underkortet på UFC on Fuel TV 5 den 29:e september i Nottingham, England. Både herrarna behöver säkra en vinst för att börja klättra i UFCs welterviktsdivision, vem vinner?

Kategorier
UFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
3 Kommentarer
 • Comme Erçial
  18 September 2012 at 10:10

  Sista matchen för Johnson då.

 • yonsson
  18 September 2012 at 11:00

  Vilket upplägg! Johnson är inte känd för sitt nertagningsförsvar.

 • tobias Mbonne
  19 September 2012 at 04:05

  Nelson tar den. Jag gillar Darkness, men han har varken haka eller sub-försvar för att ta sig ur det här. Men som sagt, hans karriär lever vidare. Det är inte precis överskott på bra welterviktare nuförtiden.

 • Svara