Glover Teixeira planeras möta “The Hulk”

✅EXKLUSIVT ✅ En stormatch i lätt tungvikt ser ut att vara i planeringsfasen ✅ Kan Teixeira återvända till segerkolumnen?

Efter förluster i två utav sina tre senaste återvänder nu den forne titelutmanaren Glover Teixeira (27-7, #10) för en ny match. UFC kunde nyligen bekräfta tidigare, exklusiva uppgifter till MMAnytt, planeras den brasilianske boxaren möta Moldaviens Ion “The Hulk” Cutelaba (14-3). Matchen kommer ske den 19:e januari på UFC Fight Night 143 i New York.

Stor möjlighet för Cutelaba

Den forne titelutmanaren Teixeira har mött blandade resultat under de senaste åren med ett matchfacit på 2-3 i sina fem senaste. På UFC 202 fick han en tre matcher lång vinstsvit bruten via en brutal knockout signerad Anthony Johnson. Därefter vann han en poängseger över Jared Cannonier men återvände snabbt till förlustkolumnen efter att ha blivit dominerad och sedan knockad av svenske Alexander Gustafsson. Den ojämna brassen knockade därefter Misha Cirkunov, men blev sedan besegrad av Corey Anderson via domslut.

Cutelaba är i dagsläget den enda fightern från Moldavien i UFC. Lätt tungviktaren debuterade i organisationen med en submissionförlust mot ovannämnde Cirkunov trots en stark inledning. Efter att ha varvat en vinst och förlust har nu “The Hulk” inlett en två matcher lång vinstsvit som innehåller en knockoutsegrar över Teixeiras landsman Henrique da Silva samt ryssen Gadzhimurad Antigulov – båda två i den första ronden. Det är en perfekt möjlighet för Cutelaba att både förlänga sin vinstsvit och inta en plats i topp 15-rankningen.

Vem vinner lätt tungviktsmötet? 

Kategorier
ExklusivtUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...