Uppgifter: ESPN blir exklusivt hem till UFC

✅ Enligt nya uppgifter är nu ESPN beredda att betala miljardbelopp för att bli den enda kanalen som sänder UFC

MMAnytt har tidigare rapporterat om de pågående förhandlingarna mellan UFC och ESPN, då de sistnämnda varit intresserade av att köpa rättigheter för att sända ett antal UFC-galor, och därmed dela på sändningen tillsammans med FOX. Planerna skulle enligt uppgifterna vara att låta ESPN sända upp till 15 galor om året via prenumerationstjänsten ESPN+, där ett antal andra idrottsevenemang sänds.

Nu verkar det dock som att ESPN inte är nöjda med att dela på rättigheterna. Enligt nya uppgifter från Variety vill ESPN betala över 1.5 miljarder dollar för att under en femårsperiod få exklusiva rättigheter till att sända UFC. Pey-per-view-galor kommer fortfarande att sändas enskilt från vanliga tv-sändningar, och ESPN har redan ökat antalet galor de planerar att sända från 15 till 30 – Vilket hade utgjort kraftig majoritet av alla UFCs event.

RELATERAD LÄSNING: 

Den existerande dealen som ESPN lagt fram har varit att UFC-galorna kommer att sändas på deras streamingplatform ESPN+, där en rad andra sportevenemang redan sänds, med följande förmåner:

  • 15 ”UFC on ESPN+ Fight Night”-galor årligen, med tolv matcher per event
  • Nya säsonger av ”Dana White’s Contender Series”
  • En helt ny ”all-access”-serie producerad av IMG Original Content
  • Livesända program med för – och eftersnack i samband med alla ”UFC on ESPN+ Fight Night”-galor
  • UFC:s enorma fight-bibliotek och arkiv av gamla program
  • UFC:s ”Countdown”-serier, invägningar, presskonferenser med mera

ESPN har redan tecknat ett avtal med veteranjournalisten Ariel Helwani, som kommer att lämna MMA Fighting för att exklusivt arbeta med tv-jätten.

 

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara