Uppgifter: Forne titelutmanaren Joe Soto sparkad av UFC

✅ Tog titelchans på en dags varsel ✅ Nu verkar UFC ha gjort sig av med fightern efter två förluster

Efter att ha blivit avslutad i sina två senaste matcher verkar nu UFC ha valt att klippa Joe “One Bad Mofo” Sotos (18-7) kontrakt. FloCombat rapporterar att de bekräftat ärendet med ett flertal källor, UFC har dock inte officiellt bekräftat det. Soto har förlorat två raka matcher och har ett facit på 3-5 i organisationen.

Fick titelchans på en dags varsel

Trots att han var mästare i Bellator innan han skrev på för UFC blev Soto som mest känd efter att ha gått titelmatch mot TJ Dillashaw på endast en dags varsel. Soto var inbokad för att göra UFC-debut mot Anthony BirchakUFC 177, men efter att Renan Barao – som var inbokad som titelutmanare – tvingades hoppa av matchen fick Soto möjligheten istället. Soto imponerade och höll sitt eget i fyra ronder men blev avslutad via knockout i den sista.

Därefter följde två raka nederlag innan Soto besegrade Chris Beal och säkrade sin första UFC-seger. Hittills är hans mest meriterade seger över den brasilianske veteranen Rani Yahya, men efter att ha förlorat mot Brett Johns och Iuri Alcantara väntar nu, enligt uppgifterna, nya utmaningar utanför UFC.

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...