Uppgifter: UFC återvänder till Sverige under våren

UFC:s Danmark-planer verkar nu läggas på is. Istället rapporteras organisationen återvända till Sverige under våren.

Nyligen kunde MMAnytt rapportera om att UFC planerar en gala i Köpenhamn. Enligt uppgifter till FloCombats Jim Edwards stryks dock dessa planer – till förmån för en ny gala i Sverige istället.

Danmark-galan skulle ha ägt rum lördagen den 27 maj. FloComats rapport kunde dock inte fastställa om det är samma datum som blir aktuellt. Enligt uppgifterna står det däremot klart att skådeplatsen blir Globen i Stockholm.

Första galan i Sverige på över två år

Sist UFC besökte vårt avlånga land var den 24 januari 2015, då UFC on FOX 14: Gustafsson vs. Johnson gick av stapeln i Tele2 Arena. UFC Fight Night 53: Nelson vs. Story, som ägde rum den fjärde oktober 2014, var den senaste galan i Globen.

FloCombat är en tillförlitlig källa och enligt rapporten kommer galan offentliggöras i samband med nästa månads UFC Fight Night 107: Manuwa vs. Anderson i London.

Flera svenskar i UFC

Just nu har Sverige flera spännande fighters i organisationen. Förutom topprankade namn som Alexander “The Mauler” Gustafsson (17-4) och Ilir Latifi (12-5, 1 NC) finns även lovande talanger som David Teymur (5-1) och Jack Hermansson (14-3) för att nämna några.

Under natten uppgav dessutom Magnus “Jycken” Cedenblad (14-5) i direktsändning att han siktar på en återkomst i maj.

Vidare finns det flera svenskar som är nära att slå sig in i organisationen, så som Daniel Teymur (6-0), Oliver Enkamp (6-0) och Zebaztian Kadestam (8-2).

 

Vilka fighters vill du se på matchkortet?

 

Omslagsbild: Per Häljestam

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
NyheterRekommenderatSenaste NyttSvenska NyheterUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mmanytt_ashah
4 Kommentarer
 • John Sjöström
  5 February 2017 at 07:13

  Dags att börja tok-hypea svenskar för att få upp oddsen så man kan casha in när de blir tok-knockade. xD

 • grillen
  5 February 2017 at 07:36

  Om inte Nico kör på den här galan kommer jag börja tro att han lagt handskarna på hyllan. Han har varit i Kanada och tränat med Firaz, GSP och dom typ 2 gånger nu. Så hans skada borde ju vara ganska 100% väl? Känns skumt att han lägger pengar på såna träningsresor när han inte ens har match på gång

 • p.MAX9999999
  5 February 2017 at 10:39

  Kul! Då är ju frågan vad man väljer. Ett ok kort som går “bra” tid, eller ett fett kort mitt i natten :p.

 • Batman
  5 February 2017 at 10:57

  Vad roligt det skulle vara om ryktet är sant! Hoppas verkligen det och att det blir bra matchningar för de svenska fighters som är med! Jag är verkligen intresserad av att se hur man bygger upp kortet. Just nu törs jag inte ens gissa då jag vill undvika att bygga upp mina egna förhoppningar för mycket. Alex, Ilir, Jycken, Jack, med bra matchningar !!!

 • Svara