Uppgifter: UFC kan slå rekord under nästa Ryssland-gala

✅ Tidigare rekordet är 56,214 åskådare - kommande galan kan krossa det ✅ UFC debuterade i Ryssland förra året

I september förra året gjorde UFC historisk debut i Moskva, Rysslands huvudstad, med UFC Fight Night 136 i Olimpiski Stadium. Hemmafavoriten Aleksei Oleinik besegrade veteranen Mark Hunt i huvudmatchen för en annars väldigt underhållande gala med flera intressanta matcher. Det var en lyckad debut, och en viktig sådan då fighters från Ryssland har börjat ta över alltmer på den internationella MMA-scenen.

RELATERAT:

Nästa UFC-gala i Ryssland, UFC on ESPN+ 7, är planerad för den 20:e april i Sankt Petersburg, och enligt nya uppgifter har det möjlighet att bli den största UFC-galan hittills. Twitterkontot MMA Team Dagestan, som flertalet gånger släppt nyheter och läckt info gällande ryska fighters och evenemang, meddelade nyligen att UFC: St Petersburg kommer att äga rum på Gazprom Arena – med kapacitet för över 80,000 åskådare.

 

Största galan någonsin?

Under fotbolls-vm år 2018 hölls flera fotbollsmatcher på Gazprom Arena, med en kapacitet på cirka 65,000 åskådare. En fotbollsplan kräver dock betydligt mer utrymme än en MMA-gala, därför har den potentiella publikkapaciteten för en UFC-gala på Gazprom Arena uppskattats till ungefär 80,000. Det är dock inte klart om hela arenan kommer att användas för en MMA-gala, eller om delar kommer att stängas av.

UFC har hållit i ett flertal galor på stora arenor under de senare åren. I januari 2015 hölls UFC on FOX 14 på Tele2 Arena i Stockholm där cirka 30,000 fans fyllde arenan för att se Alexander Gustafsson ta emot amerikanen Anthony Johnson. De siffrorna nästan dubblades dock med UFC 193 i Australien, den hittills största UFC-galan rent publikmässigt. Fans på plats fick där bevittna en av MMA-historiens största skrällar då Holly Holm knockade den tidigare obesegrade och dominanta bantamviktsmästarinnan Ronda Rousey i den andra ronden.

 

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
Omröstning

Justin Bieber har utmanat Tom Cruise till en UFC-fight! Vem hade vunnit?

Visa resultat

Loading ... Loading ...