Urijah Faber avslutar på topp – dominerar Brad Pickett i tre ronder

“The California Kid” såg riktigt bra ut i karriärens sista match, där han plockade hem en tydlig poängseger efter full tid.

I den andra matchen på huvudkortet ställdes veteranerna Urijah Faber (34-10) och Brad Pickett (25-13) mot varandra i ett spännande bantamviktsmöte, där Faber redan på förhand bestämt sig för att lägga handskarna på hyllan oavsett resultat.

Det kom att bli ett lyckligt slut på sagan om “The California Kid”, som plockade hem en dominant domslutsvinst framför hemmapubliken i Sacramento.

Nära till avslut i rond ett

Trots att Faber sett en aning rostig ut i sina senaste framträdanden lyckades han denna gång sätta ihop allt perfekt och hade full kontroll både ståendes liksom på marken under hela matchens gång. I den första ronden lyckades han dessutom sänka Pickett med en stenhård krok, där “One Punch” mirakulöst nog överlevde till rondens slut efter att ha varit riktigt illa ute och ätit flertalet slag på marken.

Även om Pickett hela tiden kämpade så gott han kunde och även lyckades ta sig ur en del jobbiga stunde, så hade han inte mycket att sätta emot Faber. Efter tre ronder av fin striking, flera nedtagningar och ett par submissionförsök utsågs Faber till vinnare via enhälligt domslut.

Statistik och resultat

Resultat: Urijah Faber besegrad Brad Pickett via enhälligt domslut (30-26, 30-26, 30-26)

Redo att gå vidare

Efter vinsten tackade Faber för allt stöd och försäkrade att detta var sista gången vi fick se honom i buren. Nu känner han sig redo att lämna UFC-karriären bakom sig och lägga sitt fokus på annat i framtiden.

Faber var en av dem som banade vägen för de lättare viktklasserna. Nu 37 år gammal har han hunnit hålla fjäderviktsbältet i WEC och även utmana om bantamviktstiteln hela fyra gånger i UFC.

Vi på MMAnytt tackar för alla år av underhållning och önskar honom lycka till med framtida åtaganden.

Omslagsbild: Vince Cachero

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Brad PickettExklusivtNyheterRekommenderatResultatSenaste NyttUFCUrijah FaberZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
En kommentar
  • sepenoob
    18 December 2016 at 08:38

    Vilken legend. #CaliforniaKid

  • Svara