Legendarens skräll – knockade talangen på nolltid

✅ Nu utmanar han dubbelmästaren Henry Cejudo!

I den delade huvudmatchen under nattens UFC Sacramento fick vi se legendaren Urijah Faber göra comeback till buren framför den lyriska hemmapubliken.

“The California Kid,” som kom med i UFC Hall of Fame efter att han först gick i pension, ställdes där i ett bantamviktsmöte mot Ricky Simon. Den unga talangen Simon kom in som en massiv oddsfavorit – men det vi fick se var knappast vad spelbolagen hade räknat med…

Simon kom ut aggressivt och fick in en del fina slag och sparkar. Men tidigt i den första ronden var det sedan Faber som avgjorde med en vältajmad höger. Träffen skakade om Simon rejält som föll till marken och ett gäng efterföljande slag från Faber tvingade domaren att hoppa emellan – endast 46 sekunder in i matchen.

Detta var den snabbaste vinsten någonsin för Faber.

Vill möta Henry Cejudo om bältet

Nu hoppas Faber på att få till en ny titelfight – denna gång mot dubbelmästaren Henry Cejudo, som håller bältena i båda flugvikt och bantamvikt.

– Jag tror Henry Cejudo utmanade mig för ett litet tag sedan. Jag hörde att Dana White sa att jag var gammal. Jag vet att Dana White var gammal när han var 40 men jag är en ung man. Han var gammal när han var 28. Kom igen, Dana! Se på mig! sa Urijah Faber bland annat i sin segerintervju.

Cejudo nämnde själv Faber bland andra, när han i sin senaste segerintervju sa att han ville möta legendariska fighters med stora namn härnäst.

Vad säger ni läsare – vill ni se Urijah Faber i en ny titelmatch efter nattens vinst? Kommentera!

Kategorier
Senaste NyttUFCUrijah Faber

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara