Urijah "The California Kid" Faber är nu redo att möta sin tidigare lagkamrat. Foto: Mazdak Cavian

Urijah Faber tror UFC skyddar Conor McGregor mot hans submissions

Trots att de två tränar mot varandra i TUF-huset finns ingen match på horisonten. Enligt Urijah Faber är svaret enkelt – han är för farlig på mattan.

Conor McGregor (18-2) har förlorat två gånger i sin professionella karriär, båda gångerna som av en händelse genom submissions. En som hade hoppats ta vara på irländarens möjliga svaghet är Urijah Faber (32-8) som tränade emot McGregor under den pågående 22:a säsongen av The Ultimate Fighter. Med 19 professionella vinster genom just submission är 36-åringen ett hot för vem som helst på mattan och enligt Faber är det just därför de två inte kommer mötas i slutet av säsongen.

Det hör ju till vanligheterna att tränarna gör upp efter sändningen av säsongen då ett av TUF:s främsta användningsområden är att hypa matcher. Då McGregors efterlängtade möte med Jose Aldo (25-1) på UFC 194 i slutet av året inte gärna bokas om igen är en match irländaren och Faber emellan däremot inte aktuellt just nu.

Medan Faber inte tror att McGregor fruktar någon berättade han under en mediahändelse i Los Angeles att UFC:s ledning försöker skydda sin guldgosse mot hans ökända färdigheter på mattan.

“It makes sense. I have the most submissions in the history of the sport and he’s tapped to a kneebar in a minute-something, a choke by someone else. He was going to fighting Aldo, so it was what it was. I don’t think Conor’s scared of anything. He’s game to fight. The UFC brass is walking gingerly around it.”

Foto: Mazdak Cavian

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Conor McGregorJose AldoNyheterSenaste NyttUFCUrijah Faber

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
En kommentar
  • Yee
    29 September 2015 at 12:10

    alla sa innan att dom höll borta honom från wrestlers.. Och nu sub killar… Ge er

  • Svara