Jon "Bones" Jones är en av alla UFC-fighters som hamnat i trubbel sedan US Anti-Doping Agency (USADA) började genomföra slumpmässiga dopingkontroller året runt. Foto: Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports

USADA överväger att spåra UFC-fighters mobiltelefoner dygnet runt

Ett kontroversiellt förslag har nu lagts fram av US Anti-Doping Agency, som syftar att göra det enklare att ta reda på var UFC-fighters befinner sig.

Nuförtiden måste alla UFC-fighters ständigt tala om för US Anti-Doping Agency (USADA) var de befinner sig om dagarna, så att de närsomhelst ska kunna dopingtestas.

Följer man inte detta blir man varnad och ignorerar man varningarna kan man bli avstängd – något som Nick Diaz har fått erfara.

Vill spåra fighters med en mobilapp

Även om det är nödvändigt för USADA att veta var fighters vistas för att dopingtesterna ska kunna vara slumpmässiga och oförutsägbara, så är det givetvis ett stort intrång i fighters privatliv å andra sidan. Det nuvarande systemet är dock ingenting jämfört med det senaste förslaget…

Nu överväger USADA nämligen att förenkla det hela – med en tämligen kontroversiell metod. De vill nämligen spåra alla UFC-fighters dygnet runt med hjälp av en mobilapp.

Det var welterviktaren Sean Strickland som delade med sig av följande skärmpump från en enkät i ett inlägg på Twitter:

Vad tycker ni läsare om USADA:s förslag?

Kommentarer

Kommentarer

Kategorier
UFCz-Senaste Nytt