Vad kan du tänka dig att betala för att kunna se UFC på Viaplay? Rösta här!

Innan det bestäms i vilket paket UFC kommer ingå på Viaplay och hur mycket det kommer att kosta för att kunna se galorna, är det viktigt att alla MMA-fans gör sina röster hörda. Vi på MMAnytt undrar hur mycket du är beredd att betala månadsvis – gå med i omröstningen här och tyck till!

I slutet av december stod det klart att UFC:s huvudkort numera kommer att sändas exklusivt på den digitala plattformen Viaplay i Sverige. Allting kring upplägget är inte klart ännu och tillsvidare kan man kolla helt gratis, bara genom att registrera sig på sidan med en e-postadress.

Hursomhelst innebär rättigheterna att 23 av årets totalt 45 huvudkort enbart går att på Viaplay, medan tio av årets Fight Night-galor även sänds på UFC Fight Night och årets tolv numrerade galor även går att köpa på ufc.tv. Underkorten sänds fortfarande exklusivt på UFC Fight Pass, med enstaka undantagsfall som nu i helgen då man även kan följa svensken Ilir Latifis (10-4, 1 NC) match på Viaplay.

Att Ilir Latifis match i helgen sänds på Viaplay är bara ett undantagsfall. Annars sänds underkorten bara på UFC Fight Pass. Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC

Att Ilir Latifis match i helgen sänds på Viaplay är bara ett undantagsfall. Annars sänds underkorten endast på UFC Fight Pass. Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC

Höjer priset på sportpaketet

Igår kunde MMAnytt rapportera att Viaplay valt att höja priset på sitt sportpaket, från 279 kr i månaden till 399 kr i månaden. Detta ska med hänvisning till de många nya rättigheterna som har säkrats. Utöver det finns ett paket för film och serier som stannar på 99 kronor i månaden, medan man kommer behöva betala 449 kr i månaden för att ta del av allt.

När C More och TV4 ägde rättigheterna i Sverige kostade det 79 respektive 99 kr i månaden, med en hel del annat som ingick än bara UFC.

Saknar i dagsläget en On Demand-tjänst

En On Demand-funktion är något som är väldigt viktigt för många svenskar. I och med att de allra flesta huvudkorten sänds nattetid eller väldigt tidigt på morgonen, har inte alla svenskar möjlighet att kolla live. Tidigare har man istället kunna kolla på galan senare när det passar bättre.

I dagsläget erbjuder inte Viaplay någon sådan funktion. Galorna går istället att se från start enbart fyra timmar efter livesändningen startat, och det är oklart om detta kommer att justeras.

Viaplay sänder inte On Demand i dagsläget.

Viaplay sänder inte On Demand i dagsläget.

Gör din röst hörd!

Ingenting är hugget i sten ännu och vi på MMAnytt vill veta din åsikt. Eftersom många är oroliga över vad prisnivån kommer ligga på, och en hel del vill ha en On Demand-tjänst, ber vi dig att lägga två röster nedan. Omröstningarna syftar att ta reda på vad svenskar är beredda att betala för att kunna se UFC på Viaplay – med respektive utan en On Demand-funktion.

Vad kan du tänka dig att betala för att kunna se UFC på Viaplay MED en On Demand-tjänst?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Vad kan du tänka dig att betala för att kunna se UFC på Viaplay UTAN en On Demand-tjänst?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Har ni övriga åsikter eller funderingar? Tyck till i kommentarsfältet nedan!

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtIlir LatifiNyheterRekommenderatSenaste NyttSvenska NyheterUFCZ-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
18 Kommentarer
 • Tobbbe
  12 January 2016 at 03:42

  den är helt ointressant utan on demand

 • Cecils Folks
  12 January 2016 at 03:53

  jag saknar ett lägre alternativ

 • Morgall
  12 January 2016 at 03:57

  De har ju säkert höjt priset till 399, för att UFC och andra program går in i det paketet som i ordinarie fall var billigare.

 • Fanoholic
  12 January 2016 at 04:31

  Fikk i dag mail fra Get (kabelselskapet jeg bruker), hvor det står at min Viasat Premium pakke også inkluderer Viaplay.

 • Hiho
  12 January 2016 at 04:44

  Sån sjuk skillnad om det skulle bli 399 i månaden. Det är helt enkelt inte värt i det fallet om man som mig själv inte kollar på annat än MMA.

  Men vi har alla ett alternativ som fick MMA att bli så stort som det är idag, gratis streams på nätet och nedladdningar. Superenkla alternativ står redo om Viasat skulle ta en viss riktning.

 • Metallica
  12 January 2016 at 04:50

  199kr för live och on Demand!
  Inte ett öre över det:)
  Annars blir jag Pirat!

 • Irlook
  12 January 2016 at 05:54

  Nu måste vi verkligen berätta för viasat vad vi tycker. Vi har makten här, är vi inte nöjda så laddar vi bara ner från piratebay.

 • Fred
  12 January 2016 at 06:46

  Asså helt ärligt 399:- i månaden är för dyrt. All annan dynga som visas tex fotboll från idag och från tidigt 80 tal. Gamla repriser på en massa totalt ointressant skit. Plus tv licens mm. Är det verkligen någon som har en tv idag? Kollar folk på tv? Jag gör det inte. Laddar ner och kollar på diverse betal siter för film och serier. Radio? Lyssnar bara på pod nu för tiden.
  Mot framtiden! 0:- kan jag tänka mig att betala dom.

  • juelz
   12 January 2016 at 07:56

   Det största skämtet i det här landet är väl ändå tv-licensen. Helt jävla förlegat att betala en licens för att äga en tv… Folk som så gärna vill se melodifestivalen och på spåret tror jag glatt hade betalat en liten slant för att ha SVT som kanal, idag behöver man ju ändå betala för kanalerna om man vill ha HD och fiber-tv!

   Bredband + tv-abonnemang + tv-licens , det kan bli ganska dyrt per månad.
   Och ska man betala för sig på nätet också, skämtpriser som Viasat kräver, det kan ju lätt bli nästan 2000kr bara för det.

   Så jävla idiotiskt. Att inte fler företag lär sig av sådana som Spotify och Netflix. Hur många har inte fastnat i ett abonnemang efter den fria månaden där?

 • Maik
  12 January 2016 at 06:56

  Inte en krona utan On Demand. Annars 99 kr som det va på TV4 Play.

 • Marcus Wiking
  12 January 2016 at 09:32

  NOLL KRONOR om det inte finns on demand. Då är tjänsten oduglig för mig.

 • Fredrik Larsson
  12 January 2016 at 10:08

  On demand är ett måste! Viaplay behöver även splittra de från de andra utbudet av sport med ett separat paket. Väldigt få av mina bekanta som ser på UFC är intresserade av fotboll/hockey, vilket verkar stämma bra med konkurenterna. Tycker att priset TV4 hade för sin tjänst var skäligt.

 • Fredrik Larsson
  12 January 2016 at 10:09

  On demand är ett måste! Viaplay behöver även splittra de från de andra utbudet av sport med ett separat paket. Väldigt få av mina bekanta som ser på UFC är intresserade av fotboll/hockey, vilket verkar gälla dem flesta utifrån kommentarerna nedan. Tycker att priset TV4 hade för sin tjänst var skäligt.

 • TheVobb
  13 January 2016 at 05:59

  Undrar när vi får veta något nytt från Viasat? Nu när dom kommer storsatsa på det kommande OS med flera kanaler så kan det ju inte vara svårt att få till en UFC-kanal?

 • Bongo
  13 January 2016 at 09:08

  99 kr känns rimligt.

 • Johanbj
  13 January 2016 at 10:44

  Instämmer med de flesta övriga här. Utan on demand så spelar priset ingen roll, blir ändå inget isåfall för min del. Höjda priser och sämre tillgänglighet. Wow, vilken fantastisk satsning, Viasat.

  • Morgall
   13 January 2016 at 11:09

   (“Höjda priser och sämre tillgänglighet”) kunde inte ha sagt det bättre själv.

 • TheVobb
  16 January 2016 at 12:01

  Det känns ju knappt som om Viasat försöker att visa upp att dom har skaffat rättigheterna till UFC när man knappt kan hitta någon info om det på deras hemsida. Söker man efter UFC i deras sökfält så man inte några träffar alls.
  Det lilla man hittar är via deras tablå om söndagensgala… Kom igen nu Viasat.

 • Svara

  bet365
  Speltips: UFC Vegas 57  Arman Tsarukyan vs Mateusz Gamrot


  Söndag | 00:00 | UFC
  1.37 - 3.21
  Till Bethard!
  1000kr insättningsbonus för nya spelare!
  Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
  UFC ODDS
  UFC Vegas 5712
  Arman Tsarukyan vs Mateusz Gamrot1.373.21
  Neil Magny vs Shavkat Rakhmonov4.131.25
  Josh Parisian vs Alan Baudot1.951.89
  Thiago Moisés vs Christos Giagos1.422.95
  Nate Maness vs Umar Nurmagomedov7.101.11
  Chris Curtis vs Rodolfo Vieira1.632.33
  UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

  Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

  Speltips: Bellator 282

                                                                   
  BellatorODDSSPELBOLAG
  Gegard Mousasi match vinnare1.32
  Johnny Eblen matchvinnare3.15
  Cat Zingano match vinnare1.35
  Pam Sorenson match vinnare3.00
  Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...