Vad ska Alexander Gustafsson göra nu, gör din röst hörd?

Många frågetecken, många funderingar. Framförallt massa åsikter, vi vill veta hur ni tänker? Gör din röst hörd här på MMAnytts undersökning.

Vad ska Alexander Gustafsson göra nu?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Kategorier
Alexander GustafssonExklusivtNyheterSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel
30 Kommentarer
 • Kiltcalle
  11 October 2015 at 09:52

  Låt honom ta sina egna beslut över sitt liv och sin karriär. Det är så små marginaler som avgör så Alex måste känna själv vad som är bäst för honom. Det är lätt som utomstående utan inblick att peka finger, men i slutändan så är det bara Alex och hans närmsta som kan förstå vad som är bäst.

  • arne_w
   11 October 2015 at 10:21

   Klart att han måste få ta sina egna beslut. Men vad man fick se av coachningen i denna match var inte imponerande. Självklart är det stressande och ett extremt skarpt läge även för teamet att komma med rätt feedback och input under matchen, att anpassa gameplan osv. Men det är ju deras jobb och huvudsakliga upgift, om de inte levererar i dessa lägen är de inte rätt gäng att ha med sig.
   Jag tycker det såg ut som Alex mer eller mindre “välkomnade” den höga clinchen. Troligen hade man med i sin gameplan att han skulle vara starkare i clinchen och kunna jobba med knän framför allt. Dock visade det sig tidigt i matchen att det var helt fel distans att ta fighten på. Att inte hans corner identifierar detta och trycker på en åtgärd mot det underkänt. Man borde mer effektivt fokuserat på att bryta clinchen i ett tidigt skede istället för att fastna där och äta slag och försöka på nytt få rätt posture för knän, misslyckas och äta mer slag osv. Såg ut som man helt enkelt blev tagna på sängen där och inte hade något svar eller strategi på Cormiers höga clinch dirty boxing.
   Sen är det en annan sak som jag inte förstår, det är hur det i rondpauserna kan stå tre coacher, en på var sida om honom och en bakom gallret och alla tre ge instruktioner samtidigt. Han är i sitt livs mest ansträngda läge och ska prestera som allra bäst, man har ingen möjlighet att sortera från tre olika informationskällor i den situationen. Man kan på sin höjd ta in ett par konkreta tydliga direktiv från en person, dessa direktiven bör då vara i stil med “bryt clinchen direkt, möt med knä direkt i clinch, fastna inte i hans höga clinch” etc.istället för pladder pladder pladder “hur gärna vill du detta!??!?!” pladder pladder.

   Ska Alex köra på med AM som huvudcoach ställer det enormt stora krav även på AM att han utvecklas som coach kontinuerligt och tar in nya saker och lär sig nya strategier osv. AM är enormt kompetent, men han är bara en av dussintalet världscoacher inom mma, självklart finns det massa andra camps Alex kan söka sig till och få massa ny input. Har ingen aning om hur Alex fungerar i sitt huvud men många andra fighters brukar gå vidare när de känner att utvecklingen stagnerat och att man kanske behöver lite ny vägledning, nya perspektiv. Detta försvåras antagligen av att man är nära vänner och haft ett tätt samarbete under många år. Personligen tror jag han hade fått god utveckling av ett miljöombyte.

   • dsa
    11 October 2015 at 11:13

    Håller med angående coaching. Greg Jackson är ett exempel på hur det ska gå till. Lugnt och sansat i rondvilan. Korta, tydliga och enkla korrigeringar

   • Kiltcalle
    12 October 2015 at 11:09

    Håller med dig att det finns mycket som kan förbättras. Troligen hade en renodlad kunnig mma-tränare fungerat bättre som huvudtränare.

    När det gäller att byta klubb. Frågan är väl om han som svensk på visit i USA eller Kanada hade fått lika mycket tid av tränarna som han får på Allstars. Jag menar Greg Jackson må vara en av de bästa som finns, men han kommer inte lägga 100% av sin tid på Alex. Det är antagligen samma sak med Ziras Firabi (eller hur det nu stavas) m.fl. De har sina golden boys redan. Sina hemmakillar. Så även om de kanske kan förbättra vissa delar så är det inte självklart att det är optimalt och att han får det fokus som en blivande mästare behöver. Det är väl flera klubbar som går bort också pga att de redan har killar som vill göra anspråk på samma titel som Alex. AKA, Greg Jacksons, Blackzillians m.fl.

    • dsa
     14 October 2015 at 10:40

     Håller delvis med dig. Just Greg Jackson (med en snart återvändande? Jones) är kanske inte det bästa valet. Men eftersom Alex är där han är, dvs precis vid mållinjen, var han hela tiden faller, tror jag att Top-teamen inte skulle dra sig för att investera i den satsning som krävs.
     Har sagt det i tidigare inlägg, Tristar! Dom har väl ingen nämnvärd i lätt tungvikt. AKA är inte aktuellt pga Cormier. Och Blackzillians är bra på papper men åstadkommer aldrig nått.

 • Johannes
  11 October 2015 at 10:10

  Ta katten i svansen å köra.

 • Robert Martinsson
  11 October 2015 at 10:23

  Alex skall göra det som är bäst för Alex,
  och inte lyssna på proffs tyckare och internet troll som saknar insikt i hans träning och tankar.

  • TheVobb
   11 October 2015 at 12:07

   Vilket betyder att han inte ska lyssna på dig heller i så fall x)

 • dsa
  11 October 2015 at 11:14

  Han borde gå över till Tristar

 • KallesPappa
  11 October 2015 at 02:38

  Alla som tycker att han ska byta gym måste förstå att han har sin familj, vänner och allt annat här vilket är en stor faktor.

  • BenRangel
   11 October 2015 at 04:58

   Ja, för vissa är det nog så att ett flytt från sin hemstad gör att man blir såpass obekväm att man förlorar mer på det än vad man kan vinna på bättre träning/coacher.

 • Jürgen
  11 October 2015 at 03:45

  Han ska bara köra på och fightas för att han tycker det är kul, inte hela tiden ha tanken på att jaga bältet, det är mentalt slitande. Jag tycker han även borde bredda sina skills, lära sig nya saker, tror muay thai skulle komplettera honom bra.

 • Agaujo
  11 October 2015 at 04:15

  Jag tycker att han borde flytta till USA och till en ny klubb där det finns tränare och partners som får honom att använda sin ram och potential på bästa möjliga sätt. När han tränade på Alliance såg man en tydlig förbättring för varje match han gick men sedan Jones fighten tycker jag att hans utveckligskurva har planat ut. Det var väl i samma veva han slutade träna på Alliance. Personligen tycker jag att det är oroväckande när en fighter tittar mot sin hörna flera gången under en match med en motståndare framför sig.

  Han hade varit champ och avslutat Cormier om han hade haft rätt team runt sig som har mer erfarenhet och får honom att fightas på det sätt som är bäst för honom.

  • BenRangel
   11 October 2015 at 05:25

   Ja, det känns onekligen som det finns bättre coacher och partners där borta än här. Ärligt talat vet jag inte hur hög kvalitén på svenska MMA-klubbar är men oavsett så tror jag att ombyten är viktiga för att lära sig nya saker. (Jämför tex med att ha varit på samma jobb hela livet och sen byta jobb, man lär sig nästan alltid något nytt när man får pröva annorlunda sätt att göra saker)

   Men tror det är vanskligt att göra kopplingen att han planade ut när han lämnade Alliance. Det är ju lätt att kolla på matcherna och säga att något hänt efter Jones-fighten, men det behöver inte nödvändigtvis vara så enkelt.

   • Agaujo
    11 October 2015 at 06:37

    Det är precis det jag menar, står man och trampar på samma ställe utan att få nya utmaningar så kommer man inte mycket längre. Absolut, han utvecklades självklart innan Alliance men det är undertiden han tränade där som han utvecklades som mest och till den mer kompletta fighter han är idag.

 • Idealman
  11 October 2015 at 05:52

  Tycker han ska kontakta Freddie Roach. Alex brottning har utvecklats fantastiskt medan hans boxning inte utvecklats lika mycket. Såklart svårt ha samma utvecklingskurva på något man redan är grymt bra på, men skadar säkert inte få lite ny inspiration från annan boxningscoach.

 • Mateo
  11 October 2015 at 06:07

  Tycker han ska bli Beckskådis nu.

 • Metallica
  11 October 2015 at 06:26

  Flytta till USA och sedan aldrig mer nämna Mona Sahlin.

 • Peter Winther
  11 October 2015 at 08:26

  Allt han gör verkar va 100% Så att söka lite förändring är kanske en frisk energi han kan behöva. Att teamet åker till någon som kan ge den sista puzzelbiten i hans målsättning?

 • vasquez
  11 October 2015 at 08:33

  är man tvungen att skrika valen?

 • Zombie
  11 October 2015 at 08:33

  Jag förstår inte hur någon kan tycka att han borde lägga av

 • Myamo
  11 October 2015 at 09:50

  Byta klubb, och flytta till USA. Båda de alternativen är ju samma sak. Vilket 70% tycker. Är säkert inte lätt att lämna kompisarna, men han vill väl bli bäst? Som alla andra säger: coachingen i denna fighten var inte bra och det gör ju att folk tror att det är samma på gymmet. Vilket antagligen stämmer.

  Och jag bara gissar här, men det är ingen orimlig gissning.

 • Robert Ratche
  11 October 2015 at 10:21

  Sossarnas fel att han förlorade

 • Vlada Čakić
  12 October 2015 at 06:33

  Göra de han en gång började med. Gå efter folk och boxas. Inte ha huvudet vänt mot sin hörna hela matchen.

 • David
  12 October 2015 at 01:28

  Möta vinnaren av Cummins vs Texeira

 • marcus
  19 November 2015 at 09:28

  Flytta till Albuquerque, New Mexico, United States.

 • Svara