Vaselinskandalen är inte över ännu + video

bj_penn_vs_gsp_vaseline1

MMA-scenen har fullkommligt exploderat efter UFC 94. Inte på grund utav den påstådda historiska matchen utan på grund av lite vaselin. Vaselin som ringkillarna råkade kleta på ryggen på GSP mellan ronderna. Det finns en tidigare artikel om ämnet men nu har fler detaljer kommit ut i form av ett uttalande från båda sidorna.

Vi börjar här med BJ Penns tränare Rudy Valentino som talar först:

“Att fuska för att vinna är det ingen heder i. Varför behöva en till fördel? Vår matchplan var på marken, inte boxas eftersom vi visste att Georges hade bra sparkar. Vi planerade att arbeta från ryggen…[St. Pierre] var den bättre fightern men fuska inte för att vinna.

Vi vill bara göra oss säkra om att detta inte händer igen mot någon annan. Det är inte bra för sporten för deras team att åka fast för att ha gjort något som det där, och sen fortsätta göra det efter att domaren varnat dom. Jag respekterar Greg Jackson men att göra något sånt där, hans integritet har blivit skadad.

[Greg Jackson] kom över till mig och bad om ursäkt för händelsen, men att göra det först och sedan be om förlåtelse är lite halvhjärtat. [Penns] ben gled rakt av eftersom det var fettigt på hans huvud och rygg. Jag försöker inte göra några ursäkter för BJs förlust. Han tog en hel del smällar och St. Pierre var den bättre fightern den kvällen men det extra fusket är dåligt för sporten.”

En sak är givetvis säkert, Georges St. Pierre hade pound for pound mest vaselin på sig den kvällen men att det verkligen hade stor betydelse för matchens utkomst är väldigt tvivelaktigt. Penn arbetade mycket från rygg i mitten av andra ronden, där han vid ett tillfälle flertalet gånger sakta klättrade upp med benen på GSPs rygg. Om det var stora mängder vaselin där så kan det förstås ha spelat roll.

Men nu är det GSPs tränare Greg Jacksons tur att tala

“Mellan ronder hade Steve Friend en liten ritual som han gör, och Phil Nurse är han som vet hur man gör det. Han visade Phil och det är vad Georges ville, så vi gjorde det. Han gnuggar lite på ryggen och slår lite på bröstet, jag vet inte exakt hur det fungerar. Men hur som helst, när man gör så är det meningen att man ska få energin på rätt linje, eller motiverad eller nåt sånt. Så mellan ronderna fick Phil Nurse göra det.

Skandalen kom efterosm Phil Nurse också var den som gnuggade vaselin i Georges ögonbryn. Mellan ronderna så gnider man alltid in fighterns ansikte med Vaselin. Så Phil Nurse gned in Vaselinet i hans ansikte, så hans händer må haft en minimalistisk mängd kvar från det när han gick runt och gnuggade en liten punkt på GSPs rygg och slog på bröstet.

Och det var då någon i publiken trodde vi smorde in Georges och sprang över och berättade detta för kommissionen att vi smörjde in hans kropp. De sprang in i oktagonen och sa “ni kan inte smörja in honom” och Phil sa “oj, det kanske var lite på mina fingrar” men det var inte medvetet alls, och självklart torkade vi bort allt direkt så var det borta. Det var inte en faktor i matchen.Det hela med insmörjning är ganska fånigt. Du kan inte smörja in någon, det går helt enkelt inte. De kontrollerar din kropp precis innan du går in i buren, det är en inspektör precis där. Och för oss att kunna smörja in honom där vore galet, det är kameror överallt. Vi fuskar inte. Vi behöver inte fuska för att vinna.”

Ganska givet egentligen att det inte skulle spela någon roll. Enda anledningen till att detta har blivit så extremt uppblåst tror jag var från BJ Penns teams klagomål. Men det är klart, ska man ha någon som ska fokusera energi i dig genom att göra en massageritual så är det rätt dumt att det är samma person som smörjer vaselinet i ansiktet på en.

Det jag sett på repriser, gifar och urklipp från matchen var att vaselinet som eventuellt kom på ryggen var extremt lite. Phil Nurse hade vaselinet på baksidan av handen, tog lite och smörjde in det i ansiktet på GSP för att sedan gå mot ryggen. Det bör inte varit mycket kvar för att kunna spela någon roll även om Phil Nurse gör rätt i om han aldrig går i närheten av en vaselinburk igen.

Det fanns säkert flera av er som gick och hämtade en till öl mitt i pauserna också så här är tre filmer från vaselintillfällena.

Kategorier
UFC
5 Kommentarer

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...