Veckans höjdpunkt: So it begins – Diaz vs. McGregor II

Hela världens blickar vänds mot Las Vegas om två veckor och trots att det handlar om en UFC-gala är det inte en alltför stor överdrift. Returmatchen är äntligen här och alla vill se vem som vinner den här gången – lyckas Conor McGregor med det tillsynes omöjliga (det vore inte första gången), eller drar Nate Diaz ner irländaren på marken igen?

UFC 200 Las Vegas Conor McGregor 20160707 MMAnytt.se Media Day Vince Cachero

We win or we learn

Vi börjar med Conor McGregor (19-3) – 28 år gammal, på toppen av världen och med UFC-bältet runt midjan flyttade han upp två viktklasser för att ta sig an vad som skulle visa sig bli hans tuffaste utmaning hittills, Nate Diaz (19-10). För fem månader sedan hände det tillslut, Conor McGregor förlorade i UFC:s oktagon. Nu väntar hela världen på att se hur han hämtar sig och om mindre än två veckor får vi äntligen svaret.

UFC 202 är minst lika galen som UFC 196 var, om inte ännu mer. Så mycket som står på spel i huvudmatchen gör det nästan svårt att fokusera på resten av matchkortet som är fyllt till den absoluta bredden. Matcher som Anthony “Rumble” Johnson (21-5) mot Glover Teixeira (25-4), Donald Cerrone (30-7) mot Rick Story (19-8) och Cody Garbrandt (9-0) mot Takeya Mizugaki (21-9-2) känns som de kan leverera lika galen underhållning som UFC 189 gjorde, om ni minns den galan. Då var McGregor lika undertippad som nu och lyckades på allvar chocka världen för första gången. Frågan är om han gör samma sak den 20:e augusti.

Kollegorna tippar emot honom, WWE:s “universum” vill se honom falla och all logik i världen säger att samma scenario som senast utspelar sig igen. Ändå är “Mystic Mac” sådär självsäker som bara han kan vara. Det är faktumet att han krävde den omedelbara returmatchen bevis på. Nu är det bara för oss att luta oss tillbaka och se hur det genialiska dramat Conor McGregor, Nate Diaz och UFC skapat tillsammans spelar ut sig.

UFC 200 Las Vegas Nate Diaz Dana White 20160707 MMAnytt.se Media Day Vince Cachero 4

I’m not surprised motherfuckers 

Nate Diaz då, mannen som blev en superstjärna när han som den första motståndaren på sex år besegrade McGregor och avslutade honom på det. Medan irländaren verkar ta returmatchen på betydligt större allvar än senast känns Diaz lika seriös som alltid. Lite mer avslappnad kanske. Det kan man nog tillskriva ett riktigt träningsläger och 31-åringens vinst senast.

Om han vinner igen når han ännu högre höjder och det säger mycket med tanke på vad Nate Diaz haft för sig på senare tid – Conan O’Brien, Jimmy Kimmellillebrorsan är en legitim kändis nu. Hur var det med att Nate Diaz inte drar tittarsiffror nu igen?

Jag kan inte prata för någon annan men personligen känns detta som den häftigaste matchningen i sporten just nu. Redan första gången när Rafael dos Anjos (25-8) drog sig ur och Diaz ersatte kändes det personligen som ett betydligt mer intressant möte än det mellan McGregor och den dåvarande lättviksmästaren. Det blir liksom inte bättre än så här, två “riktiga” fighters, rebeller och superstjärnor möts i en match som ingen kan vara likgiltig till.

Matchen i sig äger inte rum förrän nästa vecka vilket gör den här artikeln lite märklig – veckans höjdpunkt är ju knappast att UFC 202 nästa helg. Fast på sätt och vis är det det. UFC har redan smått börjat hypa Diaz vs. McGregor II och den här veckan samt nästa lägger man i nästa växel. Om ni tyckte International Fight Week var fartfylld gäller det att spänna fast sig, för nu kör vi på riktigt!

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Conor McGregorExklusivtNate DiazNyheterSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
4 Kommentarer
 • Bobby Brown
  9 August 2016 at 06:11

  Connors turslag mot Aldos kommer att visa sig förödande för honom. Han fick spel och trodde han kunde ta bältet i flera viktklasser. När Nate slagit skiten ur honom igen och Aldo Knockar honom så blir han en föredetting.

  • Emil Svedman
   9 August 2016 at 07:29

   Bra nog å ?

  • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
   9 August 2016 at 09:11

   Ha i åtanke att det var längesedan Aldo knockade någon.

 • nils
  9 August 2016 at 08:51

  conor har nått dit han kan. han kommer att förlora fler matcher både i sin egen division o i andra. hoppas på diaz!

 • Svara