Veckans höjdpunkt: En mästerlig, fartfylld, vacker och blodig UFC on FOX 21: Condit vs. Maia

En vecka efter sanslösa UFC 202 är det dags igen och det är ett matchkort fyllt till brädden man bjuder på i Vancouver, Kanada nu i helgen. I synnerhet de fyra huvudmatcherna på UFC on FOX 21, som bjuder på allt från före detta mästare, potentiella framtida titelutmanare, sportens kanske största skönhet och ett blodbad som heter duga. 

LAS VEGAS, NV - APRIL 20: Anthony Pettis steps on the scale during the UFC 197 weigh-in at the MGM Grand Garden Arena on April 20, 2016 in Las Vegas, Nevada. (Photo by Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images)

Mästerlig, fartfylld, vacker och blodig 

UFC on FOX 21 följer en av årets största galor och gör det med ett matchkort som verkligen ser ut att kunna bära den bördan – den första matchen på huvudkortet ger oss Joe Lauzon (26-11) som med en spektakulär KO av Diego Sanchez (26-9) färskt i minne tar sig an Jim Miller (26-8), som likt “J-Lau” avslutade sin senaste motståndare med en sensationell knockout. Den matchen väntas bli blodbadet i det hela.

Sen kommer vi till skönheten och Paige VanZant (6-2) mot Bec Rawlings (7-4). Utöver underhållningen detta möte lovar att leverera gör “12 Gauge” sitt första framträdande sedan UFC-karriärens första förlust mot Rose Namajunas (5-3) för mer än åtta månader sedan. Under den tiden har hon hunnit med att dansa sig till en andraplacering på Dancing With The Stars och är nu redo att bevisa att hon har mer att erbjuda UFC än ett vackert utseende. Eller har hon det?

Vilket tar oss till farten – Anthony Pettis (18-5) mot Charles Oliveira (21-5). Wow säger jag bara. En före detta mästare mot någon som länge spåtts nå toppen av UFC:s fjäderviktsklass så småningom, för att inte nämna hur bra detta möte kan bli stilistiskt. Två spännande strikers, farliga grapplers och flashiga individer. Blinka inte är väl det ända man kan säga om medhuvudmatchen på UFC on FOX 21.

Och så slutligen det mästerliga med den här helgen, Carlos Condit (30-9) mot Demian Maia (23-6). Utöver att det är två före detta mästare som möts, Condit med ett tillfälligt UFC-bälte för ett par år sedan och Maia med flertalet titlar i BJJ, kan vinnaren av de två mycket väl utmana om welterviktsbältet härnäst. Sen återstår det att se vad Tyron Woodley (16-3), Georges St. Pierre (25-2), Nick Diaz (26-9), Stephen “Wonderboy” Thompson (13-1) och Robbie Lawler (27-11) säger om den saken. Så packad är UFC:s welterviktsklass.

Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Bär bördan av att följa UFC 202 väl

UFC on FOX 21 hamnar i en minst sagt tuff tidslucka en vecka efter UFC 202 och den omedelbara klassikern mellan Conor McGregor (20-3) och Nate Diaz (19-11). Samtidigt är intresset för UFC större än någonsin just nu, inte minst vad gäller så kallade “casual fans,” vilket kan spela rakt i organisationens och nästa helgs fighters händer. Om matchkortet levererar som det bör, som det nästintill måste med matcher av såpass hög kaliber, kan man vinna över en hel del nya fans.

Det ser inte ut att bli en sån där betydelselös gratisgala som man knappt förstår varför UFC ens bokar nu i helgen. Mycket står på spel, underhållningen är nästintill garanterad och matcherna i sig skulle kunna bära vilken gala som helst.

Cirkusen rullar vidare!

Kategorier
Anthony PettisCarlos ConditCharles OliveiraDemian MaiaExklusivtJim MillerJoe LauzonNyheterPaige VanZantSenaste NyttUFCZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
3 Kommentarer
  • carabinieri
    23 August 2016 at 10:01

    Fräscht att kommentera kvinnliga fighters utseende främst.

  • Svara