Frank Mir. Foto: Mazdak Cavilin

Veckans höjdpunkt: UFC återvänder till Australien och självklart följer Mark Hunt med

Vad vore en resa till Australien utan Mark Hunt? Inte särskilt bra är min gissning. Nu i helgen tar han sig an Frank Mir i en på förhand galen tungviktsmatch medan Hector Lombard och Neil Magny möts i ett minst lika intressant welterviktsmöte. 

Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC

Mark Hunt (11-10-1) mot Frank Mir (18-10), hur kan det slå fel? Två tungviktare som tillsammans förmodligen slår något slags rekord när de kliver in i oktagonen i Brisbane nu i helgen med tanke på hur utförlig erfarenhet båda har inom MMA. I sammanlagt 27 år har Hunt och Mir underhållit fans världen över och vid en kombinerad ålder av 77 år är frågan om de inte är som mest underhållande just nu.

En KO är väl i det närmsta garanterad om inte Mir får för sig att försöka ta ner den bastanta nyzeeländaren till mattan. Amerikanen har som en av tungviktsklassens bästa grapplers någonsin ett stort övertag just där men han är nog precis som Hunt sugen på att stå upp och se vem som fortfarande gör så efter fem ronder, om matchen nu varar så länge…

Hector-Lombard

Welterviktsklassens läskigaste kuban är tillbaka. Tillsammans med Rory MacDonald (18-3) är han kanske den läskigaste welterviktaren överhuvudtaget. Hursomhelst återvänder Hector Lombard (34-4) mot Neil Magny (17-4) i medhuvudmatchen på UFC Fight Night 85 och det bara skriker om potentiella framtida titelutmanare. Båda har länge knackat på dörren till viktklassens absoluta topp och båda har rent talangmässigt skäl att vara där.

Med Demian Maias (22-6) domination av Magny på marken under UFC 190 färskt i minne och med tanke på Lombards starka grapplingbakgrund, främst vad gäller Judo, blir det intressant att se hur den här matchen artar sig. Får Magny ett nytt seminarium att söka sig till efter UFC Fight Night 85?

Kategorier
ExklusivtFrank MirHector LombardMark HuntNeil MagnyNyheterSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara