Veckans höjdpunkt: UFC slår på stort i Cleveland

Med betoning på stort – CM Punk debuterar ju på helgens UFC 203! Just det, sen har vi ju en titelmatch i tungvikt och ett riktigt fint matchkort att se fram emot också. 

UFC FIGHT NIGHT 84 ALISTAIR OVEREEM WEIGH IN O2 LONDON 2016 PHOTO MAZDAK CAVIAN MEDIADAY FIGHT-21

Tungviktarna tar över

Innan Alistair Overeem (41-14) utmanar Stipe Miocic (15-2) om tungviktsbältet möts Fabricio Werum (20-6) och Travis Browne (18-4-1) i en returmatch som mycket väl kan resultera i nästa chans på samma bälte.

UFC 203 handlar till stor del om tungviktarna med andra ord – lyckas Overeem efter en lång, skakig och rent ut sagt legendarisk karriär vinna det enda bältet som saknas i hans samling? Hur kan man inte se honom som en av de bästa, om inte bäst, någonsin om han gör så? Är Stipe Miocic den där dominanta mästaren viktklassen längtat efter? Har Travis Browne tagit sig vatten över huvudet i sin andra raka match mot en före detta världsmästare? Hur hungrig är Fabricio Werdum efter förlusten i sitt första titelförsvar?

Mycket står på spel för UFC:s största pojkar med andra ord men med det sagt ska vi inte glömma bort resten av det betydligt mindre (sett till storleken på de tävlande) matchkortet, som bjuder på ett antal väldigt intressanta möten.

Foto: Jeff Bottari/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

Den efterlängtade debuten är här!

CM Punks (0-0) debut mot Mickey Gall (2-0) i galans tredje sista match (!) må stjäla rubrikerna och locka in så kallade “casual fans,” men frågan är om inte Urijah Faber (33-9) och Jimmie Rivera (19-1) stjäl showen innan dess. Utöver huvudmatchen är detta möte det jag ser fram mest emot på helgens gala, inte minst för att se hur Faber kommer tillbaka efter förlusten mot Dominick Cruz (22-1) på UFC 199.

Vad som än händer är det väldigt imponerande att se 37-årige Faber återvända så snart efter en förlust och ta sig an ett av de tuffaste stigande namnen i bantamviktsklassen i Rivera, som galet nog vunnit 18 raka matcher!

Joanne Calderwood (11-1) mot Jessica Andrade (14-5) blir även det en mycket intressant match med tanke på att både “JoJo” och Andrade kommer från avslut mot tidigare titelutmanare i sina respektive senaste framträdanden.

Som ni kan se händer det stora saker i Cleveland nu i helgen och tack vare CM Punk drar UFC 203 förhoppningsvis höga tittarsiffror. Tack vare resterande fighters hoppas vi att en del av de nya tittarna även stannar kvar.

Kategorier
Alistair OvereemCM PunkExklusivtFabricio WerdumJessica AndradeJimmie RiveraJoanne CalderwoodMickey GallNyheterSenaste NyttStipe MiocicTravis BrowneUFCUrijah FaberZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara