Dominick Cruz, som själv haft en hel del rivalitet med Urijah Faber.

Veckans kommande höjdpunkt: Dominick Cruz mot Dominick Cruz 2.0

I helgen får vi äntligen veta vad som är vad och framförallt vem som är vem – Blir det Dominick Cruz eller “The Dominator 2.0”, annars känd som UFC:s bantamviktsmästare T.J Dillashaw, som lämnar Boston med bältet?

Först och främst är det bara att applådera Joe Silva och Sean Shelby för ännu ett utmärkt matchkort såhär i början av det nya året. Det är nästan svårt att tro sina ögon när man betar av huvudkortet – efter att Ross Pearson (18-9) och Francisco Trinaldo (18-4) sparkat igång galans senare halva har vi nämligen Travis Browne (17-3) mot Matt Mitrione (9-4) i ett för ovanlighetens skull väldigt atletiskt tungviktsmöte samt vad som lika gärna skulle kunna vara en titelmatch i lättvikt mellan Anthony Pettis (18-3) och Eddie Alvarez (26-4) att glädja oss över.

Efter de tre på förhand väldigt smakrika förrätterna är det äntligen dags för kvällens huvudrätt – T.J Dillashaw (12-2) mot Dominick Cruz (20-1).

TJ Dillashaw menar att han föredrar att visa respekt som en kampsportare, istället för att ingå i trash talk. Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC

När Dillashaw dominerade Renan Barao (33-3) över fem ronder och tillslut avslutade brasilianaren i maj för två år sedan häpnade världen över den unge amerikanens fotarbete, striking och den höga IQ han visade upp i oktagonen. Men visst påminde han om någon?

In klev Dominick Cruz (20-1) och kastade en skugga på Team Alpha Males firande över sin första UFC-titel, som såhär i efterhand ändå inte skulle vara särskilt länge. När Dillashaw besegrade Barao för andra gången och så småningom tog sitt pick och pack till Colorado, Duane Ludwig samt Elevation Fight Team öppnade två väldigt intressanta matcher upp sig för bantamviktsmästaren, kanske viktklassens mest intressanta någonsin.

Först och främst måste Cruz få sin chans, den före detta mästaren som aldrig förlorade sitt bälte. Oavsett vem som går segrande ur den tekniskt briljanta kampen väntar Urijah Faber (33-8) på sin chans att antingen vinna tillbaka lite av TAM:s heder eller bryta dödläget mellan honom själv och Cruz som båda har en seger mot varandra. För att inte glömma bort att “The California Kid” äntligen kan få ett UFC-bälte trätt runt midjan.

Urijah Faber UFC 194 Weigh In Las Vegas MMAnytt Photo Mazdak Cavian 2015-31

Som sagt, UFC:s bantamviktsklass känns mer intressant än någonsin.

 

Kategorier
Dominick CruzDuane LudwigExklusivtNyheterSenaste NyttTJ DillashawUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...