Veckans kommande höjdpunkt: Legenden, jättarna och lättviktarna

Helgens UFC Fight Night 68 har stött på problem på vägen, det är sant. Daniel Cormier och Ryan Bader skulle ha mötts i New Orleans för att göra upp om en framtida chans på Jon Jones dåvarande titel. Saker hände, bältet bytte händer och vips så har vi en ny huvudmatch att se fram emot. Ett par hårtslående tungviktare och en häftig lättviktsmatch på det och vi har en helg som heter duga att se fram emot.

 

Dan Henderson (30-13) fortsätter att förvåna varje gång han klättrar upp för de små trappstegen och kliver in i oktagonen. Gång på gång har det sett ut som om 44-åringen är färdig inom sporten. Fem förluster på de senaste sex försöken, tre avslut och en tveksam möjlighet till att någonsin utmana om en titel igen gör det hela svårt att förstå. Varför fortsätter han? Pengar är förmodligen inget större problem, han har redan en säkrad plats i sportens “Hall of Fame.” Vad är det som fortsätter locka “Hendo” till UFC:s oktagon? Är det rushen, adrenalinet och utmaningen som är svårt att lämna bakom sig?

Med det sagt är det inte omöjligt att Henderson får sin hand höjd ytterligare ett par gånger innan handskarna tillslut hängs upp. Helgens match mot Tim Boetsch (18-8) blir en intressant sådan. Båda har tuffa tider bakom sig, båda i behov av vinster. Just det, båda slår hårt. Väldigt hårt.

Fråga mig inte varför men Matt Mitrione (9-3) är en av mina favoriter i tungviktsklassen. Hans rörelsemönster hyllas ofta som det kanske bästa bland UFC:s tyngsta pojkar och den atletiska förmågan går inte att ta miste på. Det är vad alla de där åren på fotbollsplanen ger en. Ben Rothwell (34-9) är även han en rolig fighter. 33-årningens karriär har gått i lite “killed or be killed”-anda. Det mesta talar liksom för att någon kommer ligga utslagen i slutet av hans matcher vare sig det handlar om Rothwell själv eller motståndare som Brandon Vera (13-7) och Alistair Overeem (39-14). Två avslut i rad i all ära kan Mitrione ståta med tre förstarondare i de senaste matcherna och “Meathead” ser plötsligt ut som en av tungviktsklassens mest spännande fighters. Ser vi en framtida titelutmanare krönas i New Orleans nu i helgen?

Om det är en match man ska undvika att se om man vill lära sig om Dustin Poirier (17-4) är det förlusten mot Conor McGregor (17-2). Det snabba avslutet gör inte den oerhört höga nivån rättvisa. Man får inte ett smeknamn som “The Diamond” av en slump. Efter irländarens intåg i fjäderviktsklassen bestämde Poirier sig för att börja om i lättvikt och hittills ser det ut som om det var helt rätt val. Ett avslut i första ronden och vips så är en av UFC:s mest spännande unga fighters tillbaka. Som om han någonsin var borta..

Vad passar då bättre  än att ställa honom mot Yancy Medeiros (11-2)? 27-åringen kommer även han från ett par starka prestationer i sina senaste framträdanden, närmare bestämt två till antalet. Sex och en halv minuter har Medeiros senaste matcher varat och den mot Poirier lovar att att bli en häftig sådan.

Där har ni det. UFC Fight Night 68 må ha förlorat sin tänkta huvudmatch och ändå har vi så mycket att se fram emot. En legend, jättarna och lättviktarna, det är ju nästan som taget ur en spaghetti-western!

Foto: Martin McNeil

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
ExklusivtUFCZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
En kommentar
  • Toks1
    2 June 2015 at 05:31

    Ska bli riktigt intressant och kul att se Poirier få en chans att komma tillbaka!

  • Svara