Den tidigare lättviktsmästaren Benson Henderson - en av flera som gått över till Bellator av ekonomiska skäl. Foto: Mazdak Cavian

Veckans kommande höjdpunkt: UFC tar med sig B-listan till Sydkorea

UFC:s kanske inte tar med sig de största namnen och viktigaste matcherna till Sydkorea nästa helg. Däremot kan fansen glädja sig över den före detta lättviktsmästaren tillika halvkoreanen Benson Henderson som möter Jorge Masvidal i galans överlägset mest intressanta match. 

Benson Hendersons (22-5) matcher är inget man vill missa, inte heller Jorge Masvidals (29-9). Båda är oerhört talangfulla, underhållande och rent ut sagt grymma fighters som inte verkar veta hur man går ut och gör en “tråkig” match. Inför UFC Fight Night 79 i Seoul nu i helgen, företagets första resa till Sydkorea, backas man däremot inte upp av ett på förhand särskilt intresseväckande matchkort. Sen är frågan om man i ärlighetens namn kan förvänta sig mycket annat för en gala i Sydkorea.

UFC Boston UFC Fight Night 59 MMAnytt.se_-24 Benson Henderson

Henderson har ju som känt koreanska rötter på mammas sida och har länge drömt om att tävla framför “hemmapubliken.” Drömmen gick i upplevelse och även fast den ursprungliga huvudmatchen mot Thiago Alves (21-10) ströks efter ett brutet revben lovar mötet med Masvidal att bli oerhört underhållande. Kan man säga samma sak om resten av matchkortet?

Framtvingat eller olycksförföljt?

Efter att ha drabbats av både en och två skador börjar det tråkigt nog se mer och mer ointressant ut inför veckans höjdpunkt, om man nu kan kalla det för en höjdpunkt. Visst är huvudmatchen åtminstone nästan i världsklass och ett par intressanta namn som Dong Hyun Kim (20-3) hittas faktiskt på matchkortet, två gånger till och med, men därutöver… Det ser inte ut att bli en kväll att minnas. Om inte de flertaliga sydkoreanerna på matchkortet levererar som fighters från deras del av världen gjort sig kända för – vad tror ni, bjuds på underhållning i Seoul eller är UFC Fight Night 79 överhuvudtaget ens värt att titta på?

UFC 187 Dong Hyun Kim Las Vegas Nevada MGM Grand Arena MMAnytt weighin foto Mazdak Cavian_-17

Foto: Mazdak Cavian

 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Benson HendersonExklusivtJorge MasvidalSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
2 Kommentarer
 • Barbafet
  24 November 2015 at 07:03

  B-lista var tufft, men sant. De flesta icke-ppv-galorna består ju tyvärr av endast någon enstaka match som är intressant på pappret vilket gör att de förvandlas till ren katastrof om något händer med deltagarna i huvudmatchen…

  • Herr Elof
   25 November 2015 at 12:37

   Yupp. Resultatet av UFCs väl aggressiva mängd shower. Inte nog med talang för att göra alla intressanta. Blir ofta lite av lokala angelägenheter, oavsett om vi pratar Asien, Brasilien eller Sverige.

  Svara