MMA-legendaren B.J. Penn. Foto via MManytt.se

Veckans sammanfattning: Doping, våldtäkter och självmord

Veckans rubriker var inte precis de roligaste – Ronda Rousey funderade på självmord, två brasilianare stängdes av för doping och självaste B.J Penn anklagas för våldtäkt. Är det bara jag eller känns det som om världen vänts upp och ner? 

Ronda Rouseys (12-1) intervju med Ellen DeGeneres skapade stor uppmärksamhet efter den före detta mästarinnan erkände att hon funderade på självmord efter UFC 193 och förlusten mot Holly Holm (10-0). Det hela är självklart väldigt sorgligt och för er som är intresserade finns en längre genomgång av situationen att hitta i veckans snackis.

ronda-rousey-holly-holm-ufc-193

Tråkigheterna tog inte slut där. Två veteraner i form av Wanderlei Silva (35-12) och Gleison Tibau (34-11) stängdes i veckan av i tre respektive två år efter två vitt skilda fall av doping. Tibau testade i samband med UFC Fight Night 77 och den redan kontroversiella vinsten över Abel Trujillo (13-7) positivt för det otillåtna preparatet erythropoietin och stängs som följd av i två år efter en längre tid av överklagningar som tillslut rann ut i sanden.

Vad gäller legenden Wanderlei Silva (35-12) är faktum att “The Axe Murderer” aldrig testat positivt för något otillåtet. Hans straff, som i veckan sänktes från en livstidsavstängning till tre år, kom efter att Silva flytt ur bakdörren av sitt gym när dopingkontrollanter dök upp. Frågan är om detta i praktiken betyder någonting alls då brasilianaren tillåts återvända till sporten när han är 42 år gammal, långt ifrån en optimal ålder för att slåss i en bur.

BJ Penn

Nu till den mest bisarra, chockerande och hemska MMA-relaterade nyheten jag hört på ett tag – B.J Penn (16-10), den älskade hawaiianska krigaren med ett hjärta av guld, anklagas för våldtäkt. I fall som dessa där en stjärna av Penns status anklagas för hemskheter är det praxis att ifrågasätta motivationen bakom det hela. Överdrifter och rena lögner är långt ifrån ovanliga vad gäller liknande situationer.

Däremot är det flera personer som bekräftat historien och en polisutredning i fallet ska enligt uppgifter pågå. Hur detta påverkar Penns tänkta återkomst till UFC och vad för potentiella rättsliga följder som väntar om anklagelserna visar sig vara sanna återstår att se. En sak som är säker är att det hela är väldigt svårsmält.

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
BJ PennExklusivtGleison TibauNyheterRonda RouseySenaste NyttUFCWanderlei SilvaZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
7 Kommentarer
 • Idis
  22 February 2016 at 05:31

  “Överdrifter och rena lögner är långt ifrån ovanliga vad gäller liknande situationer.” Källa?

  • Sudour
   22 February 2016 at 01:39

   Behöver du verkligen en källa på det?

   • Idis
    23 February 2016 at 07:57

    Ja, tack

    • Sudour
     23 February 2016 at 11:28

     Du menar att du aldrig sett/hört tidigare att någon riktar falska anklagelser mot en känd person i syfte att få uppmärksamhet?

     • Idis
      23 February 2016 at 07:36

      Jo, jag har hört talas om enskilda fall men jag har ingen uppfattning om hur vanligt det faktiskt är. På artikelförfattaren låter det som att det är väldigt vanligt och det hade varit intressant att få veta var han fått det ifrån. Att kunna ange en källa på ett påstående är väl det minsta man kan göra som journalist/skribent.

 • milleMMA
  22 February 2016 at 01:19

  Ang BJ – Ytterst märkligt att detta kommer upp månader efter incidenten. Detta ägde rum 2015-08-31 och det är en fd anställd på BJPenn.com (som i övrigt fick sparken pga ha agerat oetiskt) som gjort anmälan.

  Frågan är – vilken människa, vars flickvän har blivit våldtagen.. väntar nästan 1 år innan man anmäler en våldtäkt? Det är så shady detta, så de finns inte.

  Er tjej blir våldtagen, ni anmäler direkt eller ett par månader efter.. notera under denna tiden så blir du och den anklagade dödsovänner.. #shady?

 • milleMMA
  22 February 2016 at 01:22

  Sen att Wanderlei får 3år är ju ett skämt. Vid samma tidpunkt pissade Sonne hett för 2 preparat som var bannade. Han fick 2år. Hade Wanderlei fått ett mildare straff om han hade pissat å åkt dit? Inte att förglömma.. han var inte ens licenserad i nevada vid tidpunkten heller. NSAC är ett byråkratiskt skämt.

 • Svara

  bet365
  Speltips: UFC 276  Israel Adesanya vs Jared Cannonier


  Söndag | 00:00 | UFC
  1.22 - 4.50
  Till Bethard!
  1000kr insättningsbonus för nya spelare!
  Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
  UFC ODDS
  UFC 27612
  Israel Adesanya vs Jared Cannonier1.224.50
  Alexander Volkanovski vs Max Holloway1.532.62
  Sean Strickland vs Alex Pereira2.001.80
  Pedro Munhoz vs Sean O'Malley3.251.36
  Brad Riddell vs Jalin Turner2.101.72
  Robbie Lawler vs Bryan Barberena1.802.00
  UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

  Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

  Speltips: UFC 276

                                                                   
  UFCODDSSPELBOLAG
  Adesanya via TKO/KO/SUB2.40
  Cannonier via TKO/KO/SUB5.50
  Volkanovski via domslut2.25
  Holloway via domslut3.75
  Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem blir första svenska UFC-mästare?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...