Foto: Micha Forssberg/MMAnytt

Veckans sammanfattning: UFC 2, lagen 0 – Jon Jones och Travis Browne slipper undan

Det lönar sig att vara en UFC-fighter, åtminstone om man hamnar i trubbel med lagen. Skämt åsido är två av årets uppmärksammade rättsfall inom sporten nu avklarade. 

Jon Jones (21-1) slipper fängelsestraff och Travis Browne (17-3) kan återvända till UFC. Det är kort och gott utkomsten av de två uppmärksammade rättsfall som skakat sporten under året. Då det rör sig om väldigt annorlunda anklagelser och vitt skilda omständigheter går det inte riktigt att jämföra de två, en sak som är säker är däremot att UFC förmodligen drog en stor suck av lättnad över att få tillbaka sina stjärnor.

Det finns bara en mästare

Foto: Micha Forssberg/FrozenExposures.com/MMAnytt

Jones förlorade sitt bälte och stängdes av på obestämd tid som följd av en omsusad bilolycka i hemstaden Albuquerque tidigare under året lämnades UFC:s lätt tungviktsklass i något av ett limbo – bältet gick efter en spännande tillställning till Daniel Cormier (16-1) vars senaste match var en förlust. Mot Jon Jones. Faktumet att det inte ens var jämnt gjorde det svårt för fans att ta “D.C” på allvar. Alla visste vem som egentligen var bäst och frågan var om han någonsin skulle beträda UFC:s oktagon igen.

Många fruktade, eller hoppades på, ett fängelsestraff för Jones. Det är inte första gången han gör bort sig och då en gravid kvinna brutit armen i bilolyckan fick många nog. I veckan stod det däremot klart att Jones “slipper undan” med 18 månaders tillsyn och ett antal välgörenhetsmöten med ungdomar. Långt ifrån det värsta tänkbara scenariot för Jones med andra ord. Med lätt tungviktsbältet på spel under nattens UFC 192 är frågan hur länge det dröjer för organisationen att öppna armarna och välkomna tillbaka guldgossen..

Travis Browne mot UFC:s fotbollsspelare 

MMAnytt Brendan Schaub Matt Mitrione UFC 165 Foto - Micha Forssberg (11)

Det var i somras som Travis Brownes karriär såg ut att ta en rejäl smäll då UFC stängde av tungviktaren i samband med anklagelser om hustrumisshandel. Ett tag såg det ut som om det roliga var över för “Hapa” och människor världen över var i uppror över hur en man av Brownes byggnad kunde ge sig på en betydligt mindre och fysiskt svagare kvinna.

Nja, inte precis. Faktum är att de flesta rapporterna kring fallet snarare handlade om Browne, vilket straff som väntade och huruvida han någonsin skulle kunna återvända till oktagonen. Det riktiga offret i det hela föll som så ofta vad gäller fall där kända individer är inblandade i skymundan.

Hursomhelst ser tungviktarens lycka ut att ha vänt. Utöver att dejta Ronda Rousey (12-0) är han nämligen tillbaka i UFC och har en häftig match att se fram emot. Bristande bevis, en utebliven polisanmälan av ex-frun och vips så är allt glömt och förlåtet. Matt Mitrione (9-4) väntar i Boston nästa år och om saker fortsätter gå Brownes väg slutar det som senast då en före detta amerikansk fotbollspelare klev in i oktagonen mot hawaiianen. Brendan Schaub (10-5) tog sig inte ur första ronden. Hur går det för Mitrione?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Brendan SchaubExklusivtJon JonesMatt MitrioneTravis BrowneUFCZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara