Foto: Micha Forssberg/MMAnytt

Veckans sammanfattning: Jon Jones vill möta Alexander Gustafsson och Nate Diaz vill möta Jon Anik

Låt oss ta en liten paus från allt vad UFC 196, Conor McGregor, Nate Diaz, Holly Holm och Miesha Tate heter. Nästan åtminstone. Medan Jon Anik är ute på hal is och riskerar att få en örfil av Nate Diaz bad Jon Jones i veckan för första gången om en returmatch mot Alexander Gusstafsson. 

Foto: Per Häljestam

Jon Anik är den senaste i raden av journalister/kommentatorer som hotats få en örfil av de ökända Diaz-bröderna. Under Anik och Kenny Florians podcast bestämde sig kommentatorn för att gå med på ett vågat vad, nämligen att tatuera in 209 på underarmen om Conor McGregor (19-2) skulle förlora huvudmatchen på helgens UFC 196, då 209 är Nate Diaz (18-10) hemort Stocktons riktnummer.

Detta uppskattades inte av Diaz som uppmanade Anik att hålla hans “bitch ass opinions to himself” samt förvarnade om att “u will soon be slapped.” Kommentatorn gav en rekordsnabb ursäkt på Twitter, förmodligen vettskrämd över blotta tanken att bli “Stockton slapped” innan helgen är över.

Alexander Gustafsson UFC 192 2015 MMAnytt 2015 Foto Mazdak Cavian UFC_-78

Sedan UFC 165 för över två år sedan har det pratats om returmatchen mellan Jon Jones (21-1) och Alexander Gustafsson (16-4) och lika länge har Jones varit emot idén. Den årslånga avstängningen verkar ha gett den före detta mästaren tid att tänka över situationen och faktiskt ändra sig i frågan – i veckan uppgav “Bones” nämligen att ett returmöte mot svensken till och med är viktigare än nästa månads titelmatch mot Daniel Cormier (17-1) på UFC 197. Gustafsson är självfallet mer än villig att uppfylla Jones önskan.

28-åringens uttalade mål är att besegra Cormier den 24:e april, ta död på konversationen om det jämna domarbeslutet mot Gustafsson och ge Anthony Johnson (21-5) sin chans på sportens kanske bästa någonsin innan Jones flyttar upp till tungvikt. Tror ni han lyckas?

Kategorier
Alexander GustafssonConor McGregorExklusivtJon JonesNate DiazNyheterSenaste NyttUFC

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...