Foto: Patrick Jenkinson

Veckans sammanfattning: Jose Aldo får MMA-världen att sätta hjärtat i halsgropen

Det var ytterst nära att vi gick miste om en av årets, decenniets och kanske till och med alla tiders största matcher då en av parterna trodde sig ha brutit ett revben.

Nja, störst genom alla tider kanske är något av en överdrift. Decenniets största är även det lite väl entusiastiskt. Med det sagt börjar det uppriktigt bli svårt att vänta på att den elfte juli och Jose Aldos (25-1) kommande titelförsvar mot Conor McGregor (17-2) äntligen kommer. Självklart äger den rum i Las Vegas. UFC har kostat på sig rejält vad gäller hype inför mötet och trots att brasilianaren inte förlorat på nästan tio år tror många att Irlands stolthet faktiskt har en chans att besegra honom. Bara en sån sak som att UFC endast haft en fjäderviktsmästare, Aldo, kontra McGregors osannolika karriär hittills i organisationen gör det hela nästan olidligt intressant. “Notorious” ökända (just det, samma ord på två olika språk) förmåga för att snacka skit har även det spelat in..

Hursomhelst satte MMA-världen hjärtat i halsgropen i veckan efter rykten om att Aldo eventuellt skulle tvingas dra sig ur UFC 189. Inte kan det väl stämma? Allt förutom den här matchen, ta inte det här ifrån oss.. Revbensskadan bekräftades och under en relativt kort period såg det faktiskt ut som om matchen var avblåst. Typiskt, det var helt enkelt för bra för att vara sant. Mästaren spåddes vara borta så länge som tills oktober om det visade sig att ett revben var brutet. Skadan som uppkom under ett träningspass var däremot lindrigare än vad man trott och Aldo kan av allt att döma delta i huvudmatchen på nästa månads UFC 189.

En som var förvånansvärt lugn under tiden av osäkerhet, åtminstone utåt sett, var faktiskt UFC:s VD Dana White som tweetade ut ett lugnande besked på Twitter. Av allt att döma ser det ut som om han hade rätt och om tur är verkar matchen fortgå som planerat.

Frankie Edgar (19-4) var mer än villig att hoppa in som ersättare då McGregor gjorde klart att han tänker dyka upp till UFC 189 med eller utan Aldo. En match irländaren och Chad Mendes (17-2) emellan om ett tillfälligt bälte nämndes även det som ett möjligt alternativ. Det är ju inte precis första gången den brasilianska mästaren skadar sig inför ett titelförsvar..

Men men, nu ser det alltså ut som om vi alla kan pusta ut, torka kallsvetten från pannan och återigen glädja oss över att en av årets häftigaste matcherna är mindre än två veckor bort. Hur besvikna skulle ni ha blivit om så inte var fallet och Aldo faktiskt drog sig ur? Har McGregor en bättre chans att besegra brasilianaren än någon som Mendes eller Edgar, två fighters med brottarbakgrund som många tror skulle vara de värsta tänkbara matchningarna för irländaren? Sist men inte minst, hur glada är ni över att UFC 189 fortgår som planerat?

Foto: Patrick Jenkinson

Kategorier
Conor McGregorExklusivtJose AldoUFCZ-Klistrad artikel

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
4 Kommentarer
 • Rolle
  28 June 2015 at 06:06

  Bäddar för en snabb rematch om ifall att Aldo förlorar….”kan det vara skadan som…” smart…gillar intervjun där McGregor sa att han inte kommer att utnyttja skadan, hans plan är ju att sikta på hakan…haha…

  Men inte utan att man blir lite misstänksam, kan Aldo känna på sig något, han har ju inte förlorat sen 2003 det är ju några år, nån gång förr eller senare så….och det är ju inte första gången Aldo är skadad inför en stor fight.

  Men som sagt är sjukt taggad otroligt trist om den inte blir av!

  Är det någon som vet om matchen kommer att arrangeras på någon sportsbar i stockholmsområdet förresten? Vore ju sjukt kul att sitta på någon vild Irländsk bar!!! ;)

  / Rolle

  • Curt Johnson
   29 June 2015 at 09:26

   Jo, det vore grejer det!

 • freddie
  29 June 2015 at 02:39

  Asså ge er! Deceniets och kanske århundratdets match? Stört. För det första är folk inte lika intresserad för att dom är småkillar. För det andra är detta stort bara för att mcreggor har personlighet och karisma och dessutom är jävligt poppis i sitt hemland. Hade varit en annan sak om mcreggor varit mästare innnan.

 • Peter Andersson
  1 July 2015 at 01:32

  Notorious=notorisk, infamous=ökänd. Just sayin.

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...